Фільм покажуть у Польщі у листопаді цього року / колаж УНІАН

На кінофестивалі Camerimage у Польщі покажуть скандальний фільм "Іржа" з американським актором Алеком Болдвіном, під час зйомок якого три роки тому було вбито українську операторку Галину Гатчінс. Показ стрічки запланований на листопад у місті Торунь.

В фільмі розповідається про Гарланда Раста – відомого злочинця на Дикому Заході. Він намагається врятувати свого 13-річного онука Лукаса, який ненавмисно вбив фермера і тепер засуджений до страти. Вони разом тікають, рятуючись від переслідувачів, серед яких і жорстокий мисливець за головами Фентон Ланг.

"Збереження художнього бачення Гатчінс було надзвичайно складним завданням як для всієї знімальної групи, так і було дуже важливим для режисерів, які хотіли виконати свій обов'язок і завершити її роботу", – йдеться в афіші на сайті польського фестивалю.

Відео дня

Директор заходу Марек Зидович висловився про українську операторку та наголосив, що показ фільму був би дуже важливим для неї. Варто вказати, що на Camerimage основну увагу приділяють саме роботі кінооператорів. 

"Ми знали, що наша подія була важливою для неї, і що вона відчувала себе як вдома серед кінематографістів з усього світу, які збираються в Camerimage вже понад 30 років", – зазначив Зидович.

Що відомо про вбивство Гатчінс

Галина загинула під час зйомок "Іржі" у жовтні 2021 року. Болдвін репетирував сцену зі зброєю, але не знав, що вона заряджена. Він мав направити пістолет на камеру та вистрілити. Проте зброя виявилася зарядженою, і Алек потрапив в українку.

Алек Болдвін / Фото Getty Images

Через наскрізне поранення в груди Гатчінс померла на місці. . Серед постраждалих був і режисер Джоел Соуза, але його травма виявилася безпечною для життя. 

Актора звинуватили за двома пунктами: "необережне застосування вогнепальної зброї" та "дія, вчинена з повною зневагою або байдужістю до безпеки інших". Однак у липні цього року відбувся суд, під час якого справу було закрито, а артиста визнано невинним.

Нагадаємо, раніше американський режисер Квентін Тарантіно звинуватив Алека Болдвіна у вбивстві українки.

Вас також можуть зацікавити новини: