У стрічці розповідатиметься про супергероїв, які захищають Україну від лиходіїв з РФ / фото FILM.UA

В Україні знімуть повнометражний супергеройський фільм"Крутивус. Повернення сили". Головними персонажами у стрічці стануть українські казкові легенди, зокрема, Крутивус, Вирвидуб, Вернигора та Котигорошко. Вони протистоятимуть лиходіям з російських мультфільмів.

"Крутивус. Повернення сили" – це абсолютно сучасна історія, події якої розгортатимуться у Києві. У місті поруч зі звичайними людьми сторіччями живуть міфічні істоти. Вони мають такий самий вигляд, як ми, проте мають різноманітні надприродні здібності. Проте користуватися ними їм забороняє давня угода. Утім, правила гри змінюються, коли на далекій Півночі заворушилося давнє зло, що прагне підкорити собі Україну.

У центрі сюжету – українські супергерої, що стануть проти цього зла. Але для цього спочатку їм треба повернути собі власні магічні здібності, що майже зникли за століття бездіяльності.

Відео дня

Так, Марій Крутивус зараз підробляє аніматором на дитячих святах, а колись міг повертати річки в інший бік. Устим Вернигора був змушений приборкати власну величезну фізичну силу, і тепер працює прибиральником у цирку. Діян Вирвидуб, колишній володар рослинного царства, тепер – звичайний екоактивіст і садівник. А Вія Котигорошко, яка колись мала супершвидкість та володіла бойовими мистецтвами, сьогодні є скромною працівницею архіву. 

А протистоятимуть супергероям суперлиходії, яких придумали в РФ: володарка Василіса Ужасна, Соловей Розбійник, Ємєля Дурник і Альоша Попович.

До слова, автором ідеї, сценаристом та режисером проєкту є Артем Литвиненко, а виробництвом займатиметься його продакшен-компанія А17. 

"Українські супергерої довгий час "сиділи у шароварах", їли вареники та сало – таке місце для них визначала імперія. Я хочу побудувати світ сучасних, привабливих і водночас складних та суперечливих українських супергероїв, які довго приховували від нас своє існування", – заначив режисер.

Нагадаємо, раніше вийшов перший тизер українського мультфільму для дорослих "Наша Файта".

Вас також можуть зацікавити новини: