У МЗС обурені рішенням організаторів / кадр з фільму

У Швейцарії планують показати пропагандистський фільм "Росіяни на війні" російської режисерки, екс-співробітниці Russia Today Анастасії Трофімцевої. Кінофестиваль Zurich Film Festival включив стрічку до програми, повідомляє МЗС України.

У відомстві наголосили, що обурені таким рішенням організаторів та засуджують надання можливостей для росіян для відбілювання їхнього терору. В МЗС додали, що робитимуть усе, аби ізолювати росіян в культурній та інших сферах.

"Російській пропаганді за ширмою культурного продукту – не місце на міжнародній культурній сцені та червоних доріжках. Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує будь-які спроби надати Росії культурну сцену для відбілювання її воєнних злочинів, тоді як російські війська продовжують чинити звірства проти українців", – йдеться в повідомленні міністерства.

Відео дня
Скріншот Twitter

Як відомо, пропагандистську стрічку вже показали на кінофестивалі у Венеції. У картині режисерка намагалася показати окупантів нібито як "звичайних людей". Трофімова знімала свою документалку на території окупованих Луганської та Донецької областей. Пропагандистка просуває у фільму думку, що росіян нібито невиправдано вважають злочинцями. Вона вважає, що переглянувши фільм, іноземці "зможуть глибше зрозуміти цю війну".

Стрічку планували показати також на кінофестивалі у Торонто. Через це в місті зчинилися мітинги. Українці вийшли на вулиці з вимогою скасувати показ.  Також МЗС України зверталося із офіційною вимогою не показувати фільм у Канаді. Однак навіть після остаточного скасування "Росіяни на війні" у Канаді таки додали до розкладу фестивалю два покази документалки.

Нагадаємо, раніше кінокритик назвав причину, через яку у Венеції подивилися скандальну стрічку про росіян на війні.

Вас також можуть зацікавити новини: