Кадр з фільму "Бетмен" / фото Kinomania Film Distribution

На Голлівудській алеї слави з'явиться 2790-та зірка, присвячена головному герою фільмів всесвіту DC про Бетмена. Це перший супергерой, чиє ім'я буде викарбуване на зірці алеї слави.

Як повідомляє видання Independent, зірка культового героя DC, який вперше дебютував у коміксах у 1939 році, з'явиться вже 26 вересня 2024 року. Серед супергероїв Темний лицар перший, але до нього зірки на алеї слави вже отримали вигадані персонажі Мікі Маус та Ґодзілла.

Про нагородження супергероя повідомила продюсер Голлівудської алеї слави Ана Мартінес. Його зірка буде розташована поруч з іменами актора Адама Веста, який зіграв головну роль у серіалі про Бетмена, та співавтора коміксів Боба Кейна.

Відео дня

"Фанати з усього світу будуть в захваті, дізнавшись, що Бетмен отримає свою зірку поруч із зіркою Адама Веста та співавтора Бетмена Боба Кейна", – зазначила продюсер.

Що відомо про фільми про Бетмена

Фільми про Бетмена охоплюють різні епохи кінематографа і режисерські підходи, що змінювали стиль та характер персонажа. Режисер Тім Бертон представив дві стрічки у 1989 та 1992 роках "Бетмен" та "Повернення Бетмена", де Майкл Кітон зіграв головну роль. Бетмен у картинах протистояв таким відомим лиходіям, як Джокер і Пінгвін. Ці стрічки стали основою для готичного образу Ґотема в кінематографі.

Наступна епоха прийшла з трилогією Крістофера Нолана – "Бетмен: Початок" (2005), "Темний лицар" (2008) і "Темний лицар повертаєтсья" (2012). Ці фільми розкрили супергероя, як складного, психологічно травмованого борця зі злочинністю. Крістіан Бейл в образі Бетмена залишив яскравий слід в історії кіно, а фільми Нолана стали еталоном для сучасних супергеройських історій.

У 2022 році вийшла нова версія – "Бетмен" з Робертом Паттінсоном. Цей фільм показує молодого Бетмена, який більше фокусується на своїх детективних здібностях і поступово формує свій підхід до боротьби зі злочинністю. 

Нагадаємо, раніше режисер "Бетмена" Тім Бертон отримав зірку на Голлівудській алеї слави. Зірку розташували біля особливого для знаменитості місця.

Вас також можуть зацікавити новини: