Головні кіноновинки 24 жовтня 2024 року / колаж УНІАН, скріншоти

Цього тижня в український прокат вийде заключна частина трилогії "Веном" за коміксами Marvel з Томом Гарді в головній ролі.

Також в кінотеатрах можна буде подивитися фільм жахів "Жага до життя" та сімейний мультфільм "Пташина скеля".

Крім того, 26 жовтня у Києві стартує вже 53-й за рахунком кінофестиваль "Молодість".

Тим часом, онлайн на Netflix вийде французька фентезі-комедія "Вовкулаки" з Жаном Рено в головній ролі.

Про усі кіноновинки тижня читайте в огляді УНІАН.

Веном: Останній танець

Venom: The Last Dance (США, Велика Британія, Мексика, 2024, фантастика/екшн/комедія)

Після подій попередньої частини герої з коміксів Marvel Едді Брок та Веном змушені тікати, адже тепер їх переслідують два світи, які закручують усе в одну павутину. Тож вони повинні прийняти доленосне рішення, яке стане їхнім останнім танцем.

До головної ролі журналіста Едді Брока, який є носієм інопланетного симбіоту Венома, що наділяє його надлюдськими здібностями, у фільмі повернувся Том Гарді ("Темний лицар повертається", "Шалений Макс: Дорога гніву", "Байкери", серіали "Гострі картузи", "Табу").

Також у фільмі зіграли Чиветел Еджіофор ("Доктор Стрендж", "Марсіанин","12 років рабства"), Джуно Темпл ("Темний лицар повертається", "Роги", серіали "Тед Лассо", "Фарго"), Ріс Іванс ("Молодий Ганнібал", "Рок-хвиля", " Kingsman: Початок", серіали "Елементарно", "Дім дракона") та інші.

Тим часом, Стівен Ґрем ("Великий куш", "Це Англія", серіал "Північні води") повернувся до ролі Патріка Маллігана – поліцейського, який співпрацював з Едді та Веномом у попередній частині, але після контакту з Карнажем перетворився на симбіота.

Зняла фільм колишня акторка Келлі Марсел, для якої це повнометражний режисерський дебют. До цього ж вона також написала сценарії до перших двох фільмів франшизи "Веном".

Перші реакції критиків на фільм скоріше позитивні – багато хто назвав його гідним фіналом франшизи та найкращою частиною з усіх трьох.

До речі, фільм має дві сцени після титрів. Навряд чи вони зроблять якісь важливі натяки на майбутнє франшизи, але друга є доволі кумедною.

Детальніше про фільм невдовзі читайте в нашій окремій рецензії.

Жага до життя

Don't Move (США, 2024, трилер/жахи)

Головна героїня фільму – молода жінка на ім'я Айріс, у житті якої настала темна смуга. Вона переживає трагічну смерть сина, яка розділила її родину. Саме тоді, коли Айріс була готова позбавити себе страждань, в її житті з'явився Річард. Він відродив у ній бажання жити, але лише для того, щоб використати його у власних збочених цілях. Тепер у пастці маніпулятивного психопата Айріс змушена боротися за виживання.

Головні ролі у фільмі виконали Келсі Есбілл ("Нова Людина-павук", серіали "Єллоустоун", "Фарго") та Фінн Віттрок (антологія "Американська історія жаху", серіали "Сестра Ретчед", "Вбивство Джанні Версаче: Американська історія злочинів").

Зняв фільм режисерський дует Браяна Нетто ("Доставка") та Адама Шиндлера ("Непрохані гості"), разом вони вже працювали над серіалом "50 штатів страху".

Пташина скеля

Puffin Rock and the New Friends (Велика Британія, Ірландія, 2023, анімація/сімейний)

Мультфільм є продовженням другого сезону хітового однойменного ірландського анімаційного серіалу для дітей, відзначеного премію "Еммі". В центрі сюжету – маленька іпатка Уна, морська пташка, яка живе на острові зі своїми друзями. Разом вони допомагають дорослим оберігати єдине яйце, знесене на острові цього року. Та одного разу воно загадково зникає, а на острів насувається шторм. Тепер друзі мають розшукати яйце – до того, як розпочнеться негода.

Режисером мультфільму став Джеремі Перселл, який має понад 20-річний досвід роботи в анімаційній індустрії, включно з роботою над номінованими на "Оскар" проєктами. Його нова робота поєднує захопливі пригоди з екологічною тематикою, розповідаючи про зміни клімату в доступній для дітей формі.

Мультфільм брав участь у міжнародних кінофестивалях у Нью-Йорку та Клівленді, а також був у програмі українського Чілдрен Кінофесту.

Наразі оцінка фільму на IMDb становить 6,8 з 10 балів, тоді як на Rotten Tomatoes він отримав 100% схвалення від критиків та 80% від глядачів.

Вовкулаки

Family Pack (Франція, 2024, пригоди/комедія/фентезі)

В центрі сюжету фільму – сім'я, яка просто вирішує зіграти в стару карткову гру, але натомість переноситься в часі до середньовічного селища. Щоб повернутися додому неушкодженими, вони мають викрити перевертнів.

Головні ролі у фільмі зіграли такі зірки французького кіно, як Жан Рено ("Леон", "Багряні ріки", франшиза "Прибульці"), Франк Дюбоск ("Астерікс на Олімпійських іграх", "Прибульці 3: Взяття Бастилії"), Сюзанн Клеман ("Я вбив свою маму", "Лоранс у будь-якому випадку") та Бруно Ґуері (серіали "Емілі в Парижі", "Білий лотос").

Широкій аудиторії фільм стане доступний на Netflix з 23 жовтня 2024 року.

Кінофестиваль Молодість-2024

З 26 жовтня по 3 листопада 2024 року одразу на кількох столичних локаціях пройде 53-й Київський міжнародний кінофестиваль "Молодість", що є найстарішою з усіх діючих українських кіноподій. Під час цьогорічного фестивалю українським глядачам покажуть близько 200 повнометражних та короткометражних фільмів як українського, так і зарубіжного виробництва. Частина з них змагатиметься за нагороди кінофестивалю.

Про шість нових фільмів, які варто обов'язково подивитися під час цьогорічного кінофестивалю "Молодість", читайте в нашому окремому матеріалі.

***

Крім того, ви можете подивитися фільми, що вийшли в попередні тижні, а також найцікавіші серіали жовтня 2024 року – цього тижня на Amazon Prime стартує кримінальний екшн "Подібний дракону: Якудза", знятий за мотивами однойменної серії відеоігор.

Марина Григоренко