Марго Роббі / фото REUTERS

Очікувана екранізація роману "Грозовий перевал" під керівництвом лауреата премії "Оскар" Емеральд Феннелл набирає обертів за участю Марго Роббі, номінованої на премію "Оскар", і Джейкоба Елорді, номінованого на премію BAFTA. Ці відомі актори виконають ролі Кетрін Ерншоу і Гіткліффа в новому фільмі.

Компанія MRC залучила студію LuckyChap для створення цього художнього фільму, сценарій, режисура і продюсування якого будуть у руках Феннелл. Фільм заснований на класичному романі Емілі Бронте, який досліджує складні стосунки та емоційні конфлікти. Це вже третя спільна робота LuckyChap і Феннелл після успішних проєктів "Дівчина, що подає надії" і "Солтберн". Варто зазначити, що Феннелл також зіграла важливу роль у фільмі "Барбі", який став касовим хітом і був удостоєний премії "Оскар".

Виробництво фільму "Грозовий перевал" планують розпочати у Великій Британії 2025 року. У липні Феннелл оголосила про свій намір адаптувати цей культовий роман, опублікувавши в соціальних мережах графічне зображення з цитатою з книги: "Будь зі мною завжди - прийми будь-яку форму - зведи мене з розуму".

Приєднання до проєкту таких зірок, як Роббі, Елорді та студії LuckyChap, підкреслює значущість майбутньої екранізації. Цікавий і факт, що багато хто з учасників нещодавнього фільму "Солтберн" знову зберуться на знімальному майданчику. Наприклад, Баррі Кеоган, який нещодавно заявив про своє бажання попрацювати з Феннелл: "Усе, до чого Емеральд торкається, я там. Вона неймовірна".

Марго Роббі також висловила захоплення талантом Феннелл, особливо в контексті їхніх спільних проектів. В одному зі своїх інтерв'ю вона зазначила:

"Емеральд занурює вас у світ так швидко. Вона так майстерно володіє тоном і сюжетом, що ви стаєте співучасником історії".

Зазначимо, це буде друга екранізація роману. Прем'єра першої відбулася 1992 року. Головні ролі у фільмі виконали Рейф Файнс (Гіткліфф) і Жюльєт Бінош (Кетрін Ерншо). Завдяки ролі Гіткліффа, Рейф Файнс був пізніше запрошений на роль Амона Гьота у фільмі "Список Шиндлера". За словами американського режисера Стівена Спілберга, йому сподобався Файнс у ролі Гьота через його "похмуру сексуальність".

Роман "Грозовий перевал" Емілі Бронте - це один із найвідоміших творів англійської літератури, вперше опублікований 1847 року. Роман досліджує руйнівні пристрасті та складні стосунки між Кетрін Ерншоу і Гіткліффом, і по праву вважається шедевром світової класики.

Нагадаємо, раніше зірка "Барбі" Марго Роббі з'явилася на публіці вагітною.

Вас також можуть зацікавити новини: