Головні серіали липня 2024 / колаж УНІАН, скріншоти

Головні серіали липня 2024: "Ті, що скоро помруть", "Бандити у часі", "Леді в озері" та "Декамерон"

16:25, 01.07.2024
7 хв.

УНІАН підготував добірку з семи найцікавіших серіалів другого місяця літа 2024 року.

Серед головних прем'єр липня – одразу кілька серіалів з топ зірками Голлівуду: пеплум "Ті, що скоро помруть" з Ентоні Гопкінсом, фентезі "Бандити у часі" з Лізою Кудров та трилер "Леді в озері" з Наталі Портман. Також серед новинок – комедії "Санні" та "Декамерон".

Крім того, кіномани зможуть подивитися фінальні сезону серіалів "Вікінги: Вальгалла" та "Крізь сніг".

Про усі сім найцікавіших серіалів місяця читайте в огляді УНІАН.

Санні

Sunny (США, AppleTV+, чорна комедія/драма, 1 сезон, прем'єра – 10 липня)

В центрі сюжету серіалу, знятого за мотивами роману "Темний посібник" Коліна О'Саллівана – американка на ім'я С'юзі, яка живе у Кіото. Після того, як її чоловік та син загадковим чином зникли після авіакатастрофи, вона отримує домашнього робота на ім'я Санні від компанії, в якій працював її чоловік. Разом вони мають відшукати правду про те, що сталося з родиною С'юзі.

Головні ролі у фільмі виконали Рашида Джонс (серіали "Офіс", "Парки та зони відпочинку") та Хідетосі Нісідзіма ("Сядь за кермо моєї машини").

Перший сезон налічуватиме 10 епізодів, перші два з яких вийдуть одночасно, а решта – по одному раз на тиждень з фіналом 4 вересня.

Вікінги: Вальгалла

Vikings: Valhalla (Канада, Ірландія, США, Netflix, екшн/історія/драма, 3 сезон, прем'єра – 11 липня)

Цей серіал є спін-оффом популярного шоу "Вікінги", а його події відбуваються через 100 років після оригінального серіалу за часів занепаду епохи вікінгів. В центрі сюжету – скандинавський мореплавець і дослідник Лейф Еріксон, який вважається першим європейцем, який побував у Північній Америці – аж за п'ятсот років до Христофора Колумба.

Головні ролі в серіалі дісталися австралійському акторові Сему Корлетту, відомому за роллю Калібана в "Моторошних пригодах Сабріни", шведській моделі Фріді Густавссон і німецькій актрисі Лаурі Берлін, яку український глядач міг бачити в трилогії "Таймлесс".

Третій сезон серіалу налічуватиме вісім епізодів, усі вони вийдуть одночасно. Цей сезон буде для шоу фінальним.

Ті, що скоро помруть

Those About to Die (США, Peacock, пеплум, 1 сезон, прем'єра – 18 липня)

Дія серіалу розгортається в Стародавньому Римі II століття у захоплюючому, складному та корумпованому світі гладіаторських боїв. В центрі сюжету – персонажі з різних верств римського суспільства, чиї шляхи перетинаються через спорт, політику та особисті інтереси.

Головні ролі виконали Ентоні Гопкінс ("Мовчання ягнят", "Дракула", "Гічкок", "Батько"), Іван реон (серіали "Покидьки", "Грішники", "Гра престолів"), Руперт Пенрі-Джонс (серіали "Жорстокі таємниці Лондона", "Привиди", "Штам") та інші.

Зняв це епічне шоу культовий німецький режисер Роланд Еммеріх ("Універсальний солдат", "День незалежності", "Післязавтра", "Мідвей").

Перший сезон серіалу налічуватиме 10 епізодів, всі вони вийдуть одночасно.

Леді в озері

Lady in the Lake (США, Apple TV+, драма/трилер, 1 сезон, прем'єра – 19 липня)

Події цього серіалу, заснованого на однойменному романі Лори Ліппман, відбуваються у 1960-х рока в Балтиморі, а в центрі сюжету – американська домогосподарка, яка втомлюється бути просто дружиною та вирішує стати репортекою-розслідувачкою. Вона кидає свого чоловіка та береться за розслідування двох окремих вбивств – 11-річної єврейської дівчинки та темношкірої барменши. Однак в процесі вона вступає в конфлікт з впливовою жінкою, що просуває порядок денний чорної спільноти міста.

Головні ролі у шоу виконали Наталі Портман ("Леон", "Зоряні війни", "Чорний лебідь", "Тор") та Мозес Інґрам (серіали "Хід королеви", "Обі-Ван Кенобі").

Перший сезон серіалу налічуватиме сім епізодів, перші два з яких вийдуть одночасно, а решта – по одному раз на тиждень з фіналом 23 серпня.

Крізь сніг

Snowpiercer (США, AMC, дистопія/наукова фантастика/трилер, 4 сезон, прем'єра – 21 липня)

Після довгих пошуків нової площадки для релізу, цей серіал, що є телеадаптацією однойменного фільму південнокорейського режисера Пон Джун Жо та французького графічного роману Le Transperceneige Жака Лоба, Бенджаміна Леґранда і Жан-Марка Рошетта, таки виходить на екрани.

Події шоу відбуваються за кілька років після невдалої спроби боротьби з глобальним потеплінням, що перетворила світ на снігову пустку. Рештки людства живуть у потязі з вічним двигуном, що без зупинки кружляє навколо планети. Поїзд складається із 1001 вагону, що розділені по соціальному статусу. У серіалі порушуються проблеми класової боротьби, соціальної несправедливості та принципів виживання.

Головні ролі виконують Дженніфер Коннеллі ("Лабіринт", "Реквієм за мрією", "Ігри розуму", "Топ Ган: Маверік") та Девід Діггз ("Душа", "Русалонька").

Четвертий сезон, що налічуватиме десять епізодів, стане для шоу останнім.

Бандити у часі

Time Bandits (США, Велика Британія, Канада, Нова Зеландія, Apple TV+, пригоди/комедія/фентезі, 1 сезон, прем'єра – 24 липня)

Серіал, заснований на однойменному фільмі 1981 року британського режисера-візіонера Террі Гілліама ("Монті Пайтон", "Страх і огида в Лас-Вегасі", "Імаджинаріум доктора Парнаса", "Чоловік, який вбив Дон Кіхота"), розповідає про хлопчика, який знаходить у своїй спальні портал для подорожей у часі.

Головну роль в шоу виконала зірка серіалу "Друзі" Ліза Кудров.

Над серіалом працювали новозеландські кінематографісти Тайка Вайтіті та Джемейн Клемент, які прославилися завдяки фільму "Що ми робимо у тінях" 2014 року. Пізніше Вайтіті зняв два останні фільми франшизи "Тор", сатиричну комедійну драму "Кролик Джоджо" та серіал "Наш прапор означає смерть".

Перший сезон серіалу налічуватиме десять епізодів, перші два з яких вийдуть одночасно.

Декамерон

The Decameron (США, Netflix, комедія/історія/драма, 1 сезон, прем'єра – 25 липня)

Серіал, заснований на однойменній збірці новел італійського письменника Джованні Боккаччо, розповідає про групу благородних юнаків і дівиць, які під час епідемії бубонної чуми 1348 року їдуть з Флоренції на заміську віллу. Сподіваючись там перечекати спалах хвороби, вони проводять свій час, розповідаючи один одному цікаві історії.

Головні ролі у шоу виконали Зоша Міміт (серіали "Дівчата", "Бортпровідниця"), Таня Рейнольдс (серіал "Сексуальна освіта"), Джессіка Пламмер (серіал "Жителі Іст-Енду") та інші.

Перший сезон серіалу налічуватиме вісім епізодів, усі вони вийдуть одночасно.

***

Крім того, рекомендуємо вам ознайомитися з добіркою найцікавіших серіалів червня 2024 року і останніми новинками кінопрокату.

Марина Григоренко

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся