27 жовтня - яке сьогодні свято / колаж УНІАН, фото pixabay

Наші предки 27 жовтня готувалися до зими і варили кашу. За прикметами, сьогодні потрібно бути дуже обережними з обіцянками. Дізнайтеся, яке сьогодні свято відзначають українці, що не можна робити і які люди народжуються в цю дату.

Яке сьогодні свято в Україні 27 жовтня

За новим стилем 27 жовтня Православна церква України вшановує Нестора Літописця, ченця Києво-Печерського монастиря. За старим календарем сьогодні згадують святу Параскеву Сербську. Раніше ми розповідали, яке сьогодні церковне свято 27 жовтня відзначають за новим і старим стилем.

В Україні є офіційна дата 27 жовтня - свято День української писемності та мови. За традицією українці цього дня пишуть радіодиктант, щоб перевірити свою грамотність.

Відео дня

Народне свято сьогодні - день Нестора Літописця

Наші предки 27 жовтня готувалися до зими - рубали дрова, закривали консервацію на зиму, лагодили дахи та паркани. Чоловіки відвозили зерно до найближчого млина і перемелювали. А жінки з борошна нового врожаю готували пироги та вареники.

У свято сьогодні є цікавий звичай. Цього дня люди давали якусь обіцянку (наприклад, закінчити важливу справу), а протягом дня намагалися її виконати. До закінчення роботи не розмовляли. Якщо вдавалося виконати клятву, то людина, за прикметами, не хворітиме і досягне успіху в справах.

Дата 27 жовтня вважається невдалою для подорожей. Таке уявлення виникло через те, що в давні часи дороги наприкінці жовтня розмивало дощами. Стежки ставали непрохідними для коней, і далека поїздка була небезпечною.

Яке свято 27 жовтня в Україні / фото ua.depositphotos.com

Хто народився 27 жовтня - знак Зодіаку

Народжена сьогодні людина має знак Зодіаку Скорпіон. Іменинники цього дня мають впевнений, гордий характер. Їм важко визнавати свої помилки. Народжені 27 жовтня люди емоційні та пристрасні, здатні на дуже глибокі почуття. У всіх вчинках вони доходять до крайнощів.

Що не можна робити 27 жовтня

Сьогодні категорично заборонено давати обіцянки, які не зможете виконати, а також вислуховувати таємниці, які не зможете зберегти. Якщо порушити обітницю, то буде горе.

У свято 27 жовтня не займайтеся рукоділлям, щоб руки не боліли.

Не варто проводити весь день на самоті і ні з ким не спілкуватися, інакше в майбутньому залишитеся самотніми.

Невдалий день для рукоділля і прибирання. За можливості день краще провести на самоті.

Вас також можуть зацікавити новини: