Яке сьогодні свято в Україні / колаж УНІАН, фото pixabay

Наші пращури 25 жовтня вшановували померлих близьких і оплакували свою долю, а також робили добрі справи. Дізнайтеся, яке сьогодні свято відзначають українці, що заборонено робити та які відомі прикмети про погоду.

Що відзначають 25 жовтня - свято в Україні

За новим стилем Православна церква України 25 жовтня вшановує мучеників Маркіяна і Мартирія, а також праведної Тавіфи. За старим церковним календарем сьогодні вшановують мучеників Прова, Адроніка і Тараха. Раніше ми розповідали, яке сьогодні церковне свято 25 жовтня відзначають за старим і за новим стилем.

У народі ця дата відома під назвою Дідівські плачі. Згідно з давніми звичаями, в цю дату можна трохи поплакати, пожаліти себе, оплакати горе. Такі дії принесуть душевне полегшення.

Відео дня

Також 25 жовтня прийнято ходити на цвинтар і молитися за упокій померлих близьких. На кладовищі варто прибрати могилу, посадити нові квіти та запалити свічки. Люди вірили, що якщо зробити це сьогодні, то душа близької людини знайде спокій.

Часто 25 грудня закінчувалося бабине літо і починалася справжня сувора осінь. Ночами вже наставали заморозки, а перелітні птахи остаточно відлітали на південь. У свято сьогодні люди виходили серед ночі на вулицю і рахували зірки. За прикметами, якщо небо всипане яскравими зірками, то зима буде ранньою і холодною.

Наші предки намагалися нікого не обманювати і не ображати в цю дату. Люди говорили, що недобрі вчинки повернуться бумерангом. 25 грудня намагалися зробити добру справу - пожертвувати на благодійність, допомогти знедоленим.

Яке свято 25 жовтня / фото sharkolot, Pixabay

Хто народився 25 жовтня - знак Зодіаку

Народжена сьогодні людина має знак зодіаку Скорпіон. Іменинники цього дня мають запальний характер. Вони схильні до необдуманих вчинків, про які пізніше шкодують. Народжені 25 жовтня люди точно знають, чого хочуть від життя, і наполегливо йдуть до своєї мети. Вони ніколи не кидають розпочате.

Що не можна робити 25 жовтня

Цього дня небажано голосно і багато сміятися, а також шумно веселитися, щоб не накликати біду.

Не можна обманювати, лестити, прикрашати, розпускати плітки. Будь-який обман обов'язково розкриється в майбутньому.

Свято 25 жовтня не підходить для ремонту, будівництва, лагодження зламаних речей.

Вас також можуть зацікавити новини: