Яке сьогодні свято в Україні / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, pixabay.com

Наші предки 22 жовтня займалися підготовкою до зими та гуляли весілля. Дізнайтеся, яке сьогодні свято відзначають українці, що заборонено робити і чому день вважається вдалим для всіх жінок.

Що відзначаємо 22 жовтня - свято в Україні

За новим стилем у церковне свято 22 жовтня віряни святкують рівноапостольного Аверкія Ієрапольського, мученика Олександра, єпископа Іраклія та Казанську ікону Божу. За старим церковним календарем сьогодні вшановують апостола Якова Алфеєва. Раніше ми розповідали, яке сьогодні церковне свято відзначають за новим і старим календарем.

Свято сьогодні вважається щасливим для всіх жінок і дівчат. Представниці жіночої статі в цю дату звільнялися від важкої фізичної роботи. День присвячували рукоділлю, спілкуванню з подругами, готуванню. Жінки сьогодні можуть молитися Богоматері про благополуччя і сімейне щастя.

Відео дня

Чоловіки цього дня займалися підготовкою до зими. Для цього оглядали і за потреби лагодили дахи, паркани та сільськогосподарські приміщення. Також займалися заготівлею та перевезенням дров. У будинках чистили і топили піч.

За прикметами свято 22 жовтня підходить для любовних справ. У Київській Русі в жовтні тривав сезон весіль. Роботи на ділянці вже не було, і в людей з'являлося більше вільного часу для гулянь. Весілля часто відзначали всім селом.

Також сьогоднішня дата вважається вдалою для готування. Будь-які страви вийдуть смачними та особливо корисними, а заготовки на зиму не зіпсуються.

Яке яке свято 22 жовтня відзначають українці / фото УНІАН

Хто народився 22 жовтня - знак Зодіаку

Народжена сьогодні людина має знак зодіаку Терези. Іменинники 22 жовтня позитивні, товариські, активні. Вони вперті і насилу визнають свої помилки. Люблять давати поради близьким і відчувати свою важливість. Мають нестандартне мислення і бунтарський характер.

Що не можна робити 22 жовтня

Нікому не розповідайте про кошмари, інакше сон збудеться.

Не можна сьогодні сваритися з дітьми, кричати на них і обзивати, порівнювати з іншими в гірший бік. Усе це призведе до погіршення стосунків з дитиною.

Невдалий день для починань, переїзду, працевлаштування, важливих справ.

Не варто згадувати старі образи і негаразди, інакше проблеми повернуться.

Вас також можуть зацікавити новини: