Яке сьогодні свято 21 жовтня / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Наші 21 жовтня займалися оздоровленням і заготовляли дрова на зиму. Загалом день вважається небезпечним і має багато заборон. Дізнайтеся, яке сьогодні свято в Україні відзначають у народі, що заборонено робити та які є прикмети про погоду.

Що відзначаємо 21 жовтня - свято в Україні

За новим стилем 21 жовтня згадують трьох святих з ім'ям Іларіон: преподобного Іларіона Великого, єпископа Іларіона Меглинського і схимника Іларіона Києво-Печерського. За старим стилем сьогодні згадують одного з дванадцяти апостолів Якова Алфеєва. Раніше ми розповідали, яке сьогодні церковне свято відзначають українці.

Свято сьогодні вважається вдалим для оздоровлення, лікування будь-яких хвороб, медичних операцій.

Відео дня

Однак загалом сьогоднішня дата вважається небезпечною через розгул нечисті та агресивних диких тварин, а також підвищений ризик захворіти. Також, за прикметами, небажано в цей період вирушати в далеку дорогу. Таке повір'я виникло в наших пращурів через те, що в жовтні дорогу розмивало дощами і коні грузли в багнюці.

За народними прикметами, 21 жовтня закінчується бабине літо і приходять перші зимові морози. Українці починали топити піч і накривали рослини на зиму. Чоловіки рубали і везли додому дрова. В особливо холодні роки в цю дату вже випадав перший сніг.

Жінки також готувалися до зими - в'язали теплий одяг, готували консервацію, квасили капусту. На городах сіяли озимі культури. У печі готували кашу із зерна першого врожаю - така страва вважається цілющою.

Яке свято 21 жовтня / фото ua.depositphotos.com

Хто народився 21 жовтня - знак Зодіаку

Народжена сьогодні людина має знак зодіаку Терези. За характером іменинники дня рішучі, вольові, горді. Мають сильні лідерські якості. Люблять бути авторитетом для інших, давати поради. Народжені 21 жовтня люди працьовиті, але тільки в тих сферах, які їм цікаві.

Що не можна робити 21 жовтня

Не можна нічого піднімати із землі, а також приймати подарунки від незнайомців.

Не варто сьогодні заздрити іншим людям, бажати їм зла і скаржитися на свою долю, інакше в житті настане чорна смуга.

Свято 21 жовтня вважається нещасливим для подорожей, далеких поїздок. У дорозі можуть виникнути неприємності.

Розповідати чужі секрети, пліткувати, не виконувати обіцянки сьогодні - до проблем із репутацією в майбутньому.

Вас також можуть зацікавити новини: