Яке свято 20 жовтня / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, pixabay.com

Українці 20 жовтня готувалися до зими, солили огірки і побоювалися диких тварин. Дізнайтеся, яке сьогодні свято в Україні відзначають у народі та які є заборони в цю дату.

Що відзначаємо 20 жовтня - свято в Україні

За новим церковним календарем 20 жовтня православні вшановують великомученика Артемія Антіохійського. За старим стилем у цю дату згадували мучеників Сергія і Вакха з Римської імперії. Раніше ми докладно писали, яке сьогодні церковне свято відзначають православні.

Наші предки вважали кінець жовтня небезпечним періодом, коли в лісі з'являється багато тварин. У пошуках місця для зимівлі тварини стають агресивними. Тому в свято сьогодні люди намагалися не ходити в дикі місця. А щоб вовки не проникли на ділянку, мешканці будинків біля лісу вішали на подвір'ї дзвіночки.

Відео дня

Селяни щосили готувалися до зими: займалися ремонтом, зміцнювали огорожу, утеплювали хату і хлів. Господині квасили капусту і солили огірки. Консервацію заготовляли у великих дерев'яних бочках. Огірки на зиму опускали в найближчу водойму, а діставали навесні.

Часто саме в цю дату українці розпалювали піч. А для освітлення оселі діставали скіпку, оскільки темніло вже досить рано. За народними прикметами, наближається кінець бабиного літа, а отже, час діставати сани і міняти ними вози.

20 жовтня - вдалий день для весілля і вінчання. Особливо щасливою буде пара, де пропозицію чоловікові зробить жінка.

Яке сьогодні свято в народі / фото Pixabay

Хто народився 20 жовтня - знак Зодіаку

Народжена сьогодні людина має знак Зодіаку Терези. Іменинники 20 жовтня за характером сміливі, впевнені в собі, вперті. Не вміють вчитися на чужих помилках. Вони вірять у свої цілі й ніколи не відмовляються від наміченої мети. Згідно з прикметами, народжені в цю дату люди близькі до природи і добре ладнають із тваринами.

Що не можна робити 20 жовтня

Сьогодні потрібно бути дуже обережним зі словами - вони мають велике значення. Не можна говорити близьким образливі речі, згадувати старі конфлікти, применшувати чужі досягнення. Усе сказане матиме серйозні наслідки.

Не можна сьогодні лінуватися, відкладати важливі справи, відмовлятися від обіцянок, інакше в майбутньому буде багато проблем.

Не варто ходити в дикі, глухі, віддалені від цивілізації місця - підвищується шанс зустріти агресивних диких тварин.

У свято 20 жовтня не можна носити брудний, рваний, сильно зношений одяг.

Вас також можуть зацікавити новини: