Яке сьогодні свято 2 липня / колаж УНІАН, фото, фото Jill Wellington/Pixabay, ua.depositphotos.com

Православна церква України 2 липня за новим стилем відзначає покладання чесної ризи Пресвятої Богородиці у Влахерні, а також вшановує митрополита Фотія Київського та Охтирську ікону Божої Матері. За старим стилем у свято сьогодні вшановують святого мученика Зосима.

Народне свято 2 липня вважається вдалим для пасічників. У липні у бджіл починається період активного збору врожаю, а у пасічників додається роботи. З комахами пов'язана прикмета: на яку рослину на городі сядуть бджоли, ті культури наприкінці літа вродяться. Цього дня для міцного імунітету обов'язково варто з'їсти ложку домашнього меду.

У свято 2 липня люди вшановували Богородицю і утримувалися від важкої фізичної праці та рукоділля. День вважається вдалим для дівчат і жінок. У них вийде все заплановане, а у вагітних легко пройдуть пологи.

Відео дня

У липні українці починали жати хліб і косити сіно. Якщо зерно ще не дозріло, то перший сніп збирали й освячували в церкві суто символічно, на удачу і гарний урожай.

Дівчата в це народне свято займалися ворожіннями на долю і суджених, хоча церква засуджувала такі заняття. Результати обрядів вважали дуже точними

2 липня - знак Зодіаку

Народжена сьогодні людина за знаком Зодіаку - Рак. Іменинники цього дня за характером працьовиті, відповідальні, чесні. Тримають слово і не спізнюються на зустрічі. Для них дуже важлива думка близьких. Народжені 2 липня здатні на дивовижні вчинки, але швидко втрачають упевненість у собі.

2 липня свято Україна / фото ua.depositphotos.com

Що не можна робити 2 липня

Заборонено сьогодні ображати і вбивати бджіл, шкодити вулику, турбувати і дражнити їх. Пасічникам не варто перераховувати бджіл і хвалитися урожаєм меду.

Не можна 2 липня шкодити природі, топтати і просто так зривати рослини, смітити, виливати відходи в річку, ображати тварин. Також не варто рибалити й полювати.

Не варто сьогодні брати участь у конфліктах, особливо якщо сварку починаєте ви, інакше надовго зіпсуєте стосунки з людиною.

У сьогоднішнє свято, присвячене Богородиці, не можна займатися важкою фізичною працею, працювати на полі й на городі, піднімати важкі речі.

Невдалий день для великих покупок і великих фінансових витрат - вони не принесуть радості.

Прикмети погоди 2 липня

Існують такі прикмети про погоду цього дня:

  • Веселка в другій половині дня віщує гарну погоду.
  • Якщо вдень не видно мурах і бджіл на вулиці, то буде дощ.
  • Гроза сьогодні віщує часті дощі в липні.
  • Якщо липа вже відцвіла, то буде рання осінь.
  • Багато роси вранці - до сильної спеки.
  • Ранковий дощ буде йти цілий день, а вечірній швидко закінчиться.

Важливо зазначити, що в наш час клімат дуже змінився, і не всі давні прикмети для нас актуальні.

Вас також можуть зацікавити новини: