Яке сьогодні свято в Україні / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

28 жовтня здавна вважається щасливим днем для всіх жінок, але також має кілька важливих заборон. Дізнайтеся, яке сьогодні свято святкують українці, що заборонено робити та які відомі народні звичаї.

Що відзначають 28 жовтня - свято в Україні

За новим стилем православні християни сьогодні вшановують мученицю Параскеву П'ятницю, преподобного Іова Почаївського та Нестора Києво-Печерського. За старим календарем сьогодні вшановують ченця Юхимія Солунського. Раніше ми докладно розповідали, яке сьогодні церковне свято 28 жовтня відзначають православні віряни.

День Параскеви в народі вважається загальним святом жінок. Згідно з прикметами, в цю дату у жінок виходить все задумане, а укладений сьогодні шлюб буде щасливим. Святій Параскеві моляться про сімейне благополуччя, жіноче здоров'я, захист дітей, зцілення безпліддя.

Відео дня

Жінки в це свято збиралися компанією і вишивали. За роботою подруги пліткували та обговорювали наречених. 28 жовтня - вдала дата для рукоділля, ткацтва, творчості. Будь-які вироби вийдуть акуратними і довговічними.

Також свято сьогодні вдале для будь-якого лікування, медичних операцій, оздоровчих процедур. У власників домашньої худоби і птиці це щаслива дата для лікування тварин і огляду у ветеринара.

У свято 28 жовтня можна свататися і одружуватися. За давньою традицією цього дня батьки приходили до молодят додому і дивилися на їхній побут. Невістка пригощала свекрів, а зять - тещу і тестя.

Яке свято 28 жовтня / фото ua.depositphotos.com

Хто народився 28 жовтня - знак Зодіаку

Народжена сьогодні людина має знак зодіаку Скорпіон. Іменинники цього дня за характером мають сильний і лідерський характер. Ці люди дуже надихають і заряджають інших позитивом. Народжені 28 жовтня педантичні в деталях, ретельно обмірковують кожен вчинок.

Що не можна робити 28 жовтня

Не розповідайте про свої плани і мрії, інакше задумане не збудеться.

Не давайте гроші й речі в борг, інакше позичене вам не повернуть.

Невдалий день для стрижки та фарбування волосся, завивки й укладання зачісок.

Не варто голосно веселитися, багато сміятися, бо в майбутньому будете часто плакати.

Вас також можуть зацікавити новини: