Чи можна дарувати жовті тюльпани / фото ua.depositphotos.com

Жовтий колір асоціюється з сонцем, позитивом, радісними емоціями. Однак деякі дівчата, отримавши жовті квіти, одразу відхрещуються від букета. У народних повір'ях такий подарунок вважається символом розлуки та подружньої зради. Чи правда це? Ми розібралися, чи можна дарувати жовті троянди та інші квіти близьким людям.

Чому не можна дарувати жовті квіти за народними повір'ями

У народі жовтий букет вважається символом подружньої невірності. Забобон сягає корінням в арабську легенду. Згідно з нею, один князь напередодні довгої розлуки подарував червоний букет дружині. Чаклунка сказала йому, що якщо квіти пожовтіють до ранку, то дружина йому зраджує. Так і вийшло. Побачивши жовті квіти, князь зрозумів, що дружина йому не вірна.

Відтоді жовті квіти вважаються провісниками зради і швидкої розлуки. Їх не прийнято дарувати на весіллях і побаченнях. А флористи помічають, що букети жовтого кольору продаються набагато гірше за інші.

Відео дня
Що означає, коли дарують жовті квіти / фото Manfred Antranias Zimmer, Pixabay

Чи можна дарувати жовті квіти насправді

Хоч жовті квіти мають погану репутацію - це всього лише забобони. Вони не мають наукових обґрунтувань і не підтверджені реальними фактами. Якщо вам подобаються букети сонячних відтінків - не варто від них відмовлятися. Вони можуть радувати не гірше за будь-які інші.

Про квіти жовтого кольору є й позитивні забобони. У Європі вони вважаються символом таланту і компетентності. Їх можна дарувати людям, якими ви захоплюєтеся. У Китаї жовтий - це колір шляхетності, витонченості та святості. У психології жовтий - колір радості, багатства, достатку.

Тож якщо ви замислюєтеся, чи можна дарувати дівчині жовті тюльпани - не варто відмовлятися тільки через повір'я. Важливо лише враховувати смаки близької людини.

Вас також можуть зацікавити новини: