Чому на унітазі дві кнопки / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Сантехніки кажуть, що подвійна кнопка на унітазі - чудове рішення для економії води. Однак далеко не всі люди знають, у чому саме полягає бюджетність такої сантехніки - УНІАН з'ясував, навіщо дві кнопки на унітазі та як ними користуватися.

Для чого дві кнопки на унітазі - суть пристрою

Унітази бувають різними - з однією кнопкою зливу, з двома, іноді навіть можна зустріти старі моделі з вертикальним зливом, де бак підвішений високо над самим унітазом. З цих трьох моделей найекономнішою вважається саме подвійна.

Мало хто знає, що означають дві кнопки на унітазах можливість економити воду, тому що:

Відео дня
  • Кнопка для великого зливу потрібна, щоб створити своєрідну зливу і змити в унітазі щось суттєве. Натиснувши на кнопку, ви побачите, як виллється величезна кількість води.
  • Кнопка для маленького зливу, навпаки, викликає маленьку кількість води, завдяки чому змив буде не таким інтенсивним, як у першому варіанті. Цей випадок підійде, якщо ви відвідали туалет у прискореному режимі, не затримуючись там, або потрібно змити в унітаз якісь інші побутові легкі рідини.

Знаючи це, неважко зрозуміти, як працює подвійна кнопка зливу унітазу в контексті платежів за воду. Правильне і раціональне використання води дасть змогу віддавати менше грошей за цей тип комунальних послуг. На практиці виявляється, що якщо натискати велику кнопку і використовувати активний злив тільки у виняткових випадках, можна знизити розмір оплати за воду на 50%.

Цієї принади, на жаль, позбавлені українці, в будинках яких стоїть унітаз з однією кнопкою зливу - вони економити таким чином не можуть. На щастя, систему з подвійною кнопкою можна поставити на багато сучасних бачків, тож ви будь-якої миті зумієте викликати сантехніка і поміняти одну кнопку на дві.

Вас також можуть зацікавити новини: