Поради, яку техніку не можна підключати через подовжувач / фото ua.depositphotos.com

Усі ми щодня користуємося різними приладами і пристроями в повсякденному житті. І в деяких ситуаціях для зручності доводиться застосовувати подовжувачі. Але це дозволено далеко не у всіх ситуаціях під час увімкнення техніки. У якому випадку заборонено використовувати подовжувач, - розповімо в матеріалі.

Яку техніку не можна підключати через подовжувач - не припустіться помилки

Насамперед важливо зазначити, що у всіх подовжувачів є обмеження щодо їхньої роботи. Їх можна перевантажити, що загрожує перегрівом, коротким замиканням або навіть пожежею. Особливо цей ризик підвищений у недорогих моделей. Отже, дамо відповідь, чи можна вмикати холодильник через подовжувач, а також надамо список іншої техніки, яку заборонено так використовувати. Її можна поділити на категорії:

  • Насамперед - це високопотужна побутова техніка, яка характеризується високим рівнем споживання електроенергії. Запитання, яке часто ставлять, чи можна підключати холодильник через подовжувач, - категорично заборонено, адже він працює цілодобово і може таким чином перегрітися в будь-який момент. Наступний момент - чи можна підключати мікрохвильовку через подовжувач, теж ні - через можливе перевантаження переноски.                                                                                                                                                                                                                                              Йдемо далі: чи можна пральну машину підключати через подовжувач - знову не можна, оскільки вона під час увімкнення режиму нагрівання води споживає величезну кількість енергії, як і посудомийка. Це може стати причиною перегріву і поломки пристрою. Актуальне питання про те, чи можна підключати обігрівач через подовжувач, також має негативну відповідь. Відомо, що вони "їдять" дуже багато електроенергії, через що може статися перегрів і пожежа. Те ж саме можна сказати і про електроплити. Кавоварку, чайники і тостери також небажано підключати через подовжувач.
  • До наступної категорії належить техніка, що має високий пусковий струм, яка під час увімкнення споживає дуже багато електроенергії. Йдеться про кондиціонери, компресори та зварювальні апарати, які можуть стати причиною перевантаження подовжувача.
  • Також не рекомендується під'єднувати через переноску чутливі до стабільності електроживлення прилади, як-от комп'ютер, телевізор та аудіоапаратуру. Через перепади напруги під час використання переноски вони можуть працювати некоректно або навіть вийти з ладу. Тому їх потрібно підключати безпосередньо до розетки.

Ще одне з поширених запитань - чи можна заряджати телефон через подовжувач. Для цього краще використовувати мережеві фільтри, які прибирають фактор перепадів напруги, через що може постраждати батарея або навіть мікросхеми в телефоні.

Відео дня

Важлива причина, чому не можна користуватися подовжувачем, полягає ще й у тому, що дуже небезпечно його експлуатувати, коли пошкоджено шнур, вилку або корпус, також небезпечні ослаблені контактні затискачі. Крім того, заборонено під'єднувати один подовжувач до іншого, що може спричинити миттєве перевантаження і пожежу.

Раніше ми писали, яка є хороша зарядна станція, крім EcoFlow і Bluetti.

Вас також можуть зацікавити новини: