Кава має приголомшливий аромат і смак / фото УНІАН

Кава давно завоювала величезну кількість шанувальників, своїм багатим ароматом, зарядом бадьорості та зігрівальним ефектом. Однак різні види кави розділяють цю спільноту на безліч груп, кожна з яких відстоює свої улюблені напої.

Що краще - мелена кава чи розчинна

Розчинну каву люблять за її зручність у використанні. Її не потрібно молоти і вона завжди готова до швидкого вживання - достатньо просто залити ароматну суміш гарячою водою. Це економить час і зусилля.

Крім того, у неї триваліший термін зберігання, оскільки така кава повільніше втрачає свої якості.

Відео дня

Водночас мелена кава є абсолютним переможцем, коли йдеться про аромат і свіжість, адже для її виготовлення не використовуються консерванти та інші добавки. Крім того, різні сорти зерен і види обсмажувань дають змогу гурманам щосили насолоджуватися всіма можливими смаковими відтінками.

Не можна забувати і медитативну складову. Процес приготування кави в зернах може перетворитися на розслаблення і відпочинок, під час якого весь світ перестає існувати.

Що шкідливіше, натуральна чи розчинна кава

Почнемо з того, який вид кави найшкідливіший. Традиційно склалася думка, що це - розчинна. Для поліпшення її смаку та зберігання, до її складу можуть додавати різноманітні консерванти. Деякі з них, особливо, якщо напій дешевий, можуть навіть завдати шкоди здоров'ю.

Окремо варто виділити штучні ароматизатори і навіть барвники. Іноді виробництво розчинної кави призводить до утворення токсичної речовини - акриламіду. Вона утворюється під час обробки високими температурами. Акриламід вважається потенційно канцерогенним.

Крім того, в розчинній каві менше антиоксидантів та інших поживних речовин.

Яка ж яка кава найбільш нешкідлива? Правильно, звичайнісінька - мелена, в яку після заварювання не додають цукор, вершки або сиропи. У ній міститься мінімальна кількість калорій і при цьому зберігаються всі переваги цього ароматного напою.

Зернова кава містить безліч антиоксидантів, вітаміни групи B, калій, магній і деякі інші мікроелементи. Її єдиний недолік - це підвищений вміст кофеїну, що може не всім підійти за станом здоров'я. У цьому разі варто поєднувати натуральну каву зі збалансованим раціоном і не перевищувати прийнятне для себе дозування.

Тепер знаючи всі нюанси, ви розумієте, яку каву не можна купувати навіть за великою знижкою, якщо хочете отримати якісний продукт і насолодитися смаком.

Раніше УНІАН розповідав, як вибрати каву в зернах, щоб отримати бажаний смак.

Вас також можуть зацікавити новини: