Яка свинина найкорисніша? Яка частина свинини найсмачніша? Яка частина свинини краще для тушкування, а яка - краще для смаження? Давайте розберемося у всіх цих питаннях.
Яка частина туші свинини краще
Всі шматки свинячої туші діляться на чотири сорти.
Перший сорт свинини - корейка, вирізка й окіст. Це найніжніші частини туші з меншою кількістю жиру або пісні.
Другий сорт свинини - шийка й лопатка. У цих частинах є достатня кількість жиру, завдяки якому блюдо вийде м'яким та соковитим.
Яка частина свинини найшкідливіша
Третій сорт свинини - грудинка й очеревина. У цих частинах дуже багато жиру.
Четвертий сорт свинини - голова, рулька, гомілка. Готувати хрящі, шкуру, сухожилля - не найкраща ідея.
Яка частина свинини краща для тушкування
Для тушкування краще брати корейку, вирізку й окіст, тобто свинину першого сорту. Також для тушкування можна використовувати шийку та лопатку.
Яка частина свинини краща для смаження
Для смаження обирайте окіст, вирізку та корейку, якщо хочете більш пісне та дієтичне блюдо. А з грудинки й очеревини вийдуть відмінні жирні шкварки.
Яка частина свинини краща для шашлику
Напевно всі любителі відпочити на природі знають, що для шашлику найкраще підходять лопатка та шия. Сміливо беріть їх - шашлик вийде соковитим.
Грудинку й очеревину також можна приготувати на відкритому вогні. Зайвий жир витопиться і ви отримаєте дуже смачне м'ясо.
Яку частину свинини краще брати на фарш
Для фаршу, як і для шашликів, краще брати шию або лопатку.