Кухар розповіла, як зробити пухкі та хрусткі деруни / колаж УНІАН з фото pixabay.com

Не всі знають, як приготувати деруни - рецепт, який гарантуватиме, що вони не потемніли й будуть пухкими й смачними, знайти непросто.

Нюанси приготування цієї страви кореспонденту УНІАН розповіла фіналістка шоу "МастерШеф-13" кухар Ольга Кролик. Експертка зазначила, що важливо правильно підібрати картоплю для дерунів.

Що необхідно зробити, щоб очищена картопля не потемніла

Перший та найважливіший лайфхак такий - почищену картоплю покласти в холодну воду, тоді вона не окислиться унаслідок взаємодії з повітрям. Якщо є можливість, - у рідину можна додати лід, але це необов’язково.

Відео дня

Що потрібно додати в картоплю, щоб вона не чорніла

Є кілька лайфхаків, завдяки яким натерта картопля не потемніє. Експертка зазначила, що врятувати картоплю від потемніння можна, додавши в неї один з двох інгредієнтів:

  • Потерту цибулю.
  • Сметану.

Спочатку треба натерти половину необхідної кількості картоплі й відразу додати ложку сметани чи цибулю та все перемішати і подрібнити решту цих коренеплодів.

За словами кухаря, щоб деруни були пухкі, у них треба додати крохмаль або вибирати картоплю, в якій його багато. Для приготування цієї страви краще обирати картоплю для варіння. Можна взяти й коренеплід сорту Белла Роса. Завдяки тому, що у деякій картоплі багато крохмалю, підготована до смаження суміш триматиметься купи. Крім того, крохмаль сприяє утворенню класної скоринки.

Як приготувати деруни з картоплею правильно - рецепт від кухаря

Для приготування страви знадобляться 5-6 картоплин та 1 цибулина.

Потрібні ще такі інгредієнти:

  • 2-3 столові ложки крохмалю.
  • 2 жовтки.
  • Перець, сіль - на ваш смак.

Крім того, треба буде олія, на якій можна смажити.

Очищену картоплю треба натерти на дрібну тертку й відразу ж змішати з натертою цибулею. Підготовані овочі треба посолити й потім злити з маси зайву рідину. Після цього треба туди додати жовтки та крохмаль, всипати перець і все перемішати.

Деруни слід викладати на розігріту пательню, змазану олією. Їх треба смажити з обох боків до тих пір, поки з'явиться золотиста скоринка.

Для того щоб деруни вдалися хрусткіші, - треба налити на пательню більше рослинної олії та не використовувати кришку.

Раніше УНІАН писав, як готується смачний гарбуз у духовці.

Вас також можуть зацікавити новини: