Бутерброди чи канапе з червоною ікрою часто подають на святковий стіл. Однак бувають випадки (виявляється), коли в банці залишається ікра. Багато хто, злегка прикривши баночку, відправляє її назад у холодильник, але через кілька годин продукт завітрюється і може почати псуватися. Давайте розберемося, скільки можна зберігати червону ікру в холодильнику у відкритій тарі та як правильно це робити.
Як зберігати ікру в жерстяній банці після її відкриття
Правило перше: краще відкриту ікру не зберігати, а постаратися з'їсти того ж дня. Але якщо "здолати" її у вас не вийшло, тоді кілька порад, як правильно зберігати червону ікру у відкритій тарі:
- перекладаємо продукт у скляну ємність (пластикову теж можна, але скло все-таки краще);
- закриваємо щільно кришкою;
- ставимо на полицю холодильника, яка найближча до морозилки.
Так ікра може простояти ще приблизно 2-3 доби.
Важливо: у бляшанці зберігати ікру, а також будь-якого виду консерви не можна - відкритий край жерстяної банки вступає в реакцію з їжею, і в неї можуть потрапити важкі токсичні метали.
Чи можна зберігати червону ікру в морозилці
Якщо говорити про те, за якої температури зберігати червону ікру, то ідеальною для неї вважається t від -4°C до -6°С. Продукт без консервантів зберігається до 4 місяців, з консервантами - до року.
У звичайних холодильниках за температури +4°С невідкрита банка ікри може простояти 2 тижні.
Деякі господині примудряються заморожувати ікру (а чому б і ні?) - заморожування подовжує життя багатьом продуктам. Але у випадку з ікрою цей "фокус" не проходить: при заморозці ікра втрачає свої смакові якості, а після розморожування - і зовнішній вигляд.
Раніше ми розповідали, чи можна розігрівати каву в мікрохвильовці - кілька причин цього не робити.