
Замаринувати цибулю для різних страв досить просто. Маринований овоч можна використовувати як доповнення до м'яса, риби або різноманітних закусок. УНІАН розкриє деякі секрети, які стануть в нагоді кожній господині.
- Як замаринувати цибулю-покроковий рецепт від кулінара
- Замаринувати цибулю для салату-швидкий рецепт
- Як замаринувати цибулю для шашлику-поради та рецепт
- Як замаринувати цибулю для оселедця-покрокове приготування
Раніше УНІАН ділився простим рецептом, як замаринувати курку для шашлику.
Як замаринувати цибулю - покроковий рецепт від кулінара
Кулінар Євген Клопотенко радить брати для маринування цибулі виноградний або яблучний оцет. Крім того, потрібні:
- головка червоної цибулі;
- 50 г цукру;
- 50 г солі;
- 100 г оцту;
- 150 мл води;
- трохи перцю-горошку і гвоздики.
Цибулину розрізати на скибочки, в ємність налити воду, додати всі складові, крім приправ, і нехай остигає. Потім залити маринадом цибулю, посипати спеціями і залишити на кілька годин, після чого зцідити.
Клопотенко додав, що вищевказані приправи замінні лаврушкою або куркумою, особливо якщо маринувати ріпчасту цибулю. Тоді вона буде з жовтим відтінком.
Замаринувати цибулю для салату - швидкий рецепт
Порада:для скорочення процес до 30 хвилин, візьміть не холодну, а гарячу воду. Далі нам потрібні:
- 3 цибулини;
- 1 ч. л. цукру і солі;
- 1 ст. л. оцту;
- 3 ст. л. води.
Нарізати цибулю для салату, змішати інгредієнти і вилити в цибулю, перемішати і поставити охолоджуватися.
Як замаринувати цибулю для шашлику -поради та рецепт
Краще вибрати червону або фіолетову цибулю, порізати не тонкими скибочками, так вона буде хрустіти. Також потрібно:
- цибуля - 2 шт.;
- яблучний оцет - 1 ст. л.;
- вода -півтори склянки;
- цукор - 2 ст. л.;
- сіль - 3 ч. л.
Почати з нарізки цибулі нетонкими скибочками, в глибокій тарілці змішати сіль і цукор, залити теплою водою і оцтом.
Порада: на цьому етапі для прискорення процесу сіль і цукор розмішати в гарячій воді, а потім додати оцет.
Далі скласти цибулю в каструльку, залити маринадом до країв і закрити кришкою. Залишити на 60 хвилин, після додати трохи кропу і олії. Так цибуля зберігається в холодному місці до 14 днів.
Як замаринувати цибулю для оселедця - покрокове приготування
Оселедець подається обов'язково з цибулею. Для маринування потрібно:
- 3 цибулини;
- 2 ст. л. цукру і олії;
- 250 мл води;
- 3 ст. л. оцту;
- 1 ч. л. солі;
- мелений перець.
Спочатку цибулю очистити і порізати скибочками, в глибокій тарілці змішати інгредієнти і покласти до них цибулю, залишити на хвилин 30, потім маринад зцідити, полити олією, посипати перцем і нехай постоїть ще хвилин 30.