Як відмити ванну від жовтого нальоту / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

З часом на будь-якій ванні - чавунній чи акриловій - з'являється жовтий наліт. Він не тільки псує зовнішній вигляд, а й, якщо його не чистити, то ущільнюється, і тоді - "хоч зубами гризи". Тому краще не доводити сантехніку до такого стану, а періодично чистити. Тим паче, що для цього не потрібна дорога "хімія" - розповідаємо, як відмити ванну в домашніх умовах за допомогою підручних засобів.

Як відмити ванну від нальоту і жовтизни

Є кілька простих способів, як очистити ванну від жовтого нальоту в домашніх умовах:

  • Содою

Соду можна використовувати для чавунної та металевої ванни. Оскільки сода - це абразивна речовина, то з її допомогою можна легко очистити поверхню ванни. Але, через абразивність засобу, соду не можна використовувати для акрилових ванн - так ви її зіпсуєте.

Відео дня
  • Содою з перекисом водню

Є й інший спосіб, як відмити ванну за 5 хвилин і без зусиль. Він допомагає впоратися із забрудненнями, де сода безсила. Для цього потрібно змішати 1 частину соди і 2 частини перекису, нанести на брудну ділянку і залишити на півгодини-годину. Через цей час змити водою.

  • Лимонною кислотою

Цей спосіб очищення підходить для акрилової ванни. Кислоту використовують не в чистому вигляді, а у вигляді розчину - 1 ст. л кислоти + 1 склянка води. Потім наносять цей розчин губкою на забруднення і залишають на 15 хвилин. Після потрібно змити теплою водою.

Якщо вищеописані способи не допомагають, і ви не знаєте, чим очистити чавунну ванну від жовтого нальоту можна ще, то в цьому разі можна під'єднати серйознішу "артилерію" - кисневий відбілювач (у вигляді порошку). Для цього 1 ст. л. порошку потрібно розчинити в 1 л теплої води, нанести на брудне місце, потерти і залишити приблизно на півгодини. Потім знову потерти і змити водою - жовтизна має піти.

Раніше ми розповідали, чим відмити унітаз від жовтої смуги - хитрість хороших господинь.

Вас також можуть зацікавити новини: