Розповідаємо, як помити вікна без розводів за допомогою народних засобів / фото ua.depositphotos.com

Хоч би як чисто було у вашому домі, якщо вікна брудні, це відразу впадає в око. Навіть маленька пляма або відбиток здатні зіпсувати загальну картину. УНІАН розповість, як помити вікна без розводів швидко і якісно, не вдаючись до хімікатів.

Чим помити вікна без розводів

Багато людей помилково переконані, що помити вікна без розводів практично нереально, якщо не використовувати дорогі спреї та не натерти їх після прибирання м'ятою газетою або папером. Однак це далеко не так, і якщо знати секрети фахівців з прибирання, останній етап вам просто не знадобиться.

Нижче ми розповімо, як помити вікна без розводів народними засобами.

Відео дня
  • Оцет. Склянку води кімнатної температури змішайте з 50 мл звичайного столового оцту і гарненько все перемішайте. Отриманий розчин перелийте в пульверизатор і обприскайте ним скло. Дайте засобу попрацювати кілька хвилин і ретельно витріть його сухою м'якою ганчіркою. Якщо ж вікна скриті шаром пилу, що часто можна зустріти на зовнішній стороні, попередньо протріть їх вологою серветкою або ганчіркою.

До речі, якщо у вас підвіконня з мармуру або натурального каменю, радимо їх закрити, щоб оцтова кислота не вплинула на колір поверхні.

Із забрудненнями відмінно впорається засіб з оцту і мийного для посуду. В 1 літрі води розведіть 140 мл оцту і додайте 2 чайних ложки мийного засобу. Все ретельно перемішайте і нанесіть на вікна. Опрацюйте забруднені ділянки губкою і все ретельно змийте теплою водою. Після достатньо буде протерти скло сухою тканиною.

  • Розчин із крохмалю стане не менш ефективним для миття вікон. У літрі води розведіть 1 ст.л. крохмалю, і рясно нанесіть суміш на поверхню за допомогою губки і злегка протріть. Залиште засіб до повного висихання, а після приберіть залишки крохмалю сухою ганчіркою.

Відмінним народним засобом для миття вікон є і лимонна кислота. Коштує вона дешево, а із забрудненнями бореться "на ура". У літр води всипте 2-3 ложки порошку і розмішайте до розчинення крупинок, після чого протріть отриманим розчином скло. Не забудьте насухо витерти поверхню. До речі, цей засіб також відмінно бореться з жовтими плямами і залишає приємний аромат.

Як помити вікна шваброю без розводів - порада для жителів висоток

Останнім часом величезною популярністю користуються спеціальні шкребки, проте не всі вони мають довгу ручку, що робить незручним миття скла на верхніх поверхах. Якщо це ваш випадок, вам допоможе звичайна швабра (краще поролонова).

Просочіть губку в засобі для миття вікон – магазинному або приготованому власноруч – і мийте скло, рухаючи швабру від верхньої точки до нижньої. Коли позбудетеся забруднень, ретельно промийте швабру, поки з неї не почне текти чиста вода, і протріть скло ще раз.

Вас також можуть зацікавити новини: