УНІАН дізнавався, як очистити сковороду з антипригарним покриттям від нагару / колаж УНІАН, фото pixabay.com, ua.depositphotos.com

Очистити сковороду від нагару - завдання, яке може здаватися складним, але існує безліч простих способів зробити це легко і просто.

При цьому не обов'язково використовувати хімічні засоби. Основні помічники - харчова сода, оцет і сіль, які ефективно справляються із забрудненнями.

УНІАН вивчив усі способи, як очистити сковорідку від нагару зовні та всередині, не пориваючись її викинути.

Відео дня

Як очистити сковороду від нагару за 15 хвилин - ефективні засоби

Якщо потрібно швидко вирішити проблему, то важливо знати, як очистити сковороду від нагару за 15 хвилин. Для цього можна використовувати такі засоби, як харчова сода або оцет. Вони допомагають видалити нагар і жир, не пошкоджуючи поверхню.

Спробуйте цей простий метод: залийте водою сковорідку, додайте 2-3 ложки харчової соди і доведіть до кипіння. Після цього навіть найв'їдливіші залишки їжі мають піддатися очищенню.

Як очистити сковороду від сильного нагару

Коли нагар особливо сильний, і звичайні методи не допомагають, можна використовувати спеціалізовані засоби для чищення, які призначені для боротьби з таким нальотом.

Також можна застосувати більш агресивні, але безпечні для посуду домашні засоби - оцет. Потрібно змішати оцет з водою в рівних пропорціях і закип'ятити отриману суміш прямо в сковороді, а потім гарненько протерти щіткою.

Крім того, нагар можна спробувати очистити за допомогою соди або лимонної кислоти. Такі народні методи будуть дуже доречними для тих, хто не хоче використовувати хімікати.

Як очистити чавунну сковороду від нагару

Чавунні сковороди потребують особливої уваги. Знання того, як очистити чавунну сковорідку від нагару, допоможе продовжити її термін служби. Для цього рекомендується використовувати сіль, яка ефективно справляється з нальотом, не пошкоджуючи поверхню.

При цьому простому методі сіль потрібно змішати з малою кількістю води, щоб вийшла дуже густа суміш. Її потрібно нанести на найбільш забруднені ділянки, почекати до 10 хвилин і очистити їх за допомогою щітки.

Сковороди з антипригарним покриттям варто очищати за допомогою м'яких губок і спеціальних засобів для миття посуду.

Нагадаємо, раніше УНІАН писав, що робити, якщо їжа прилипає до сковороди з антипригарним покриттям.

Вас також можуть зацікавити новини: