
Далеко не кожен знає, як часто слід чистити чайник від накипу, щоб він служив вам роками. Річ у тім, що кожного разу, коли ви використовуєте прилад, у ньому залишаються відкладення кальцію з природних мінералів. Надалі це призводить до появи накипу.
Це поширена проблема в регіонах із жорсткою водою. Раніше ми розповідали про те, як відмити мікрохвильовку від жиру всередині, а сьогодні розглянемо ситуацію з очищенням чайника.
Як чистити чайник від накипу
Що буде, якщо не чистити чайник від накипу? Це не тільки впливає на смак ваших напоїв - незабаром відкладення починають пластівцями плавати у воді, у чому теж мало приємного.
За даними Kitchen Aid, якщо ви використовуєте його щодня, то очищення має проводитися щомісяця.
"Очищення від накипу - це процес видалення вапняного нальоту всередині чайника, який утворюється з кальцію, магнію та інших мінералів, що містяться у воді. Якщо у вас жорстка вода, вам, можливо, доведеться частіше очищати електрочайник від накипу, оскільки жорстка вода містить більше мінералів, ніж м'яка", - йдеться на їхньому сайті.
На думку експертів, електрочайник можна чистити оцтом - його м'яка кислотність дасть змогу делікатно впливати на поверхні.
Видання Еxpress поділилося відгуками користувачів інтернету щодо цієї теми.
"Приблизно раз на три місяці. Я просто кип'ячу воду з лимонною кислотою, і це чудово працює", - зазначив один із коментаторів.
Інший же видаляє накип раз на місяць, щоб відкладення не стали занадто сильними. Складно сказати, як часто потрібно очищати чайник, оскільки у всіх різна якість води.
"Я буквально жодного разу в житті не мив чайник. Я іноді протираю його зовні, якщо він запилиться, але я ніколи його не мив. З огляду на те, що всередині нього завжди знаходиться тільки чиста вода, я не бачу сенсу це робити", - поділився один з користувачів.
Таким чином, не так важливо, як часто потрібно міняти воду в чайнику. Головне - щоб вона була очищеною, а не з водопроводу.