"Режим польоту" є майже в кожному телефоні / фото depositphotos.com

У наш час практично всі користуються мобільними телефонами. Незалежно від того, смартфон це чи звичайний кнопковий пристрій, "режим польоту" в телефоні є в абсолютній більшості випадків. Що це за функція і для чого вона потрібна - розповімо в матеріалі.

"Режим польоту" - що це таке

Варто зазначити, що така функція, крім телефонів, є і в ноутбуків та планшетів. Принцип її роботи на всіх пристроях однаковий. Тому пояснення, що таке "режим польоту" універсальне для мобільної техніки всіх видів. Завдяки цій функції, яка робить неактивними всі радіопередавачі на телефоні, можна одночасно і моментально відключити всі підключення бездротового типу на пристрої. До таких належать: звичайний стільниковий зв'язок, Wi-Fi, Bluetooth, а також GPS.

Тобто, відповідь на запитання, що робить "режим польоту" на практиці, наступна: під час його активації не можна дзвонити і приймати виклики на телефоні, листуватися через СМС, а також зайти в інтернет або обмінюватися даними через Bluetooth.

Відео дня

Навіщо вмикати "режим польоту" в літаку - важливо знати

На літаках встановлено високочутливу бортову апаратуру, роботі якої може завадити радіопередавач телефону. Тому, цю функцію потрібно активувати в обов'язковому порядку під час авіаперельотів через питання безпеки. Кожен пасажир має знати, навіщо вмикати "режим польоту" в літаку, щоб не зашкодити роботі пілотів і обладнання, що загрожує дуже поганими наслідками.

Тепер, коли стало зрозуміло, що означає "режим польоту" і для чого він потрібен, варто розповісти ще про один аспект. Як говорилося раніше, під час його дії всі передавачі телефону відключаються. У зв'язку з цим, коли активовано "режим польоту", що чує той, що дзвонить, - робот повідомить йому, що пристрій абонента вимкнений або ж перебуває не в зоні роботи мережі.

Раніше ми писали, як перенести дані з андроїда на айфон.

Вас також можуть зацікавити новини: