Як варити куряче філе щоб воно було соковитим / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Варене куряче філе часто застосовується в салатах і в дієтичному харчуванні. Це смачний і низькокалорійний продукт, проте доволі примхливий. Якщо неправильно його приготувати, то м'ясо за смаком нагадуватиме гуму.

Ми розібралися, скільки потрібно варити куряче філе та що додати для приємного смаку.

Скільки варити куряче філе для соковитості

Скільки варити філе - залежить від його розміру. Якщо це невеликий шматок вагою до 200 г, то достатньо готувати його 15 хвилин після закипання. Якщо ж м'яса багато, то знадобиться приблизно 25 хвилин.

Відео дня

Перевірити готовність вареної курки можна за допомогою ножа. Якщо розріз повністю білий, без рожевого відтінку, то страва готова.

Як варити куряче філе і що додати в каструлі

Якщо використовуєте заморожене м'ясо, то спочатку розморозьте його в холодильнику, інакше воно буде пересушеним після варіння.

Викладіть м'ясо в каструлю і залийте холодною водою, якщо хочете отримати ароматний наваристий бульйон. Якщо ж ви варите філе тільки на салат, то заливайте окропом. Тоді курка швидко приготується зовні та збереже соки всередині.

Після закипання додайте в каструлю спеції, які зроблять страву ароматною. Це може бути чорний або запашний перець горошком, пара зубчиків часнику, половина цибулини, лавровий лист.

Порада: м'ясо буде набагато смачнішим, якщо варити його в рукаві для запікання. Покладіть філе в пакет разом з улюбленими спеціями, лимоном або овочами (сирою морквою, цибулею, часником). Щільно зав'яжіть і варіть у киплячій воді. Так курка вбере максимум аромату.

Готуйте м'ясо на середньому вогні під кришкою 15-25 хвилин і залиште застигати до кімнатної температури в цій же воді. Якщо дотримуватися таких порад, то філе гарантовано вийде соковитим і ароматним.

Раніше ми також писали, як готується соковита курка в духовці в чудовому домашньому маринаді.

Вас також можуть зацікавити новини: