Дехто вважає, що мультипіч - аерогриль минулого покоління / фото ua.depositphotos.com

У сучасному світі змінюється все і кухня не виняток. Технології та прогрес принесли в життя домогосподарок безліч нової і різної електротехніки, яка здатна набагато спростити життя і готування.

Сьогодні розглянемо, що краще - електрогриль, аерогриль або мультипіч.

Аерогриль і мультипіч - різниця і функціонал

Обидва ці прилади є інноваційними і можуть запропонувати кулінарові безліч корисних функцій. Мультипіч, як легко здогадатися з назви, призначена для випічки, але також дає змогу приготувати різні страви за допомогою верхнього і нижнього нагрівальних елементів. При цьому вентилятори забезпечують циркуляцію гарячого повітря.

Відео дня

Аерогриль працює за схожою технологією. Їжа готується за допомогою конвекційного повітря. Однак сучасні аерогрилі дають змогу точніше регулювати температуру. Фактично це два схожих прилади, просто аерогриль - новіша розробка.

У аерогриля є далекий родич - електрогриль. У чому різниця між електрогрилем і аерогрилем? Річ у тім, що перший являє собою пластини гриля, які нагріваються за допомогою електрики. Продукти готуються за допомогою викладання між двох гарячих пластин. Водночас, як уже було сказано, для приготування їжі в аерогрилі використовується нагріте повітря, і їжу розміщують у "кошику".

Плюси та мінуси аерогриля

Функціонал цієї техніки дуже нагадує електричну духову піч із конвекцією, а тому може виникнути закономірне запитання, для чого потрібен аерогриль, якщо є духовка? Серед його безперечних плюсів - приготування здорової їжі без олії. Маленький розмір пристрою дає змогу витрачати менше світла. Крім того, приготування забирає набагато менше часу.

Також варто зазначити, у чому різниця аерогриля і духовки ще. Хоча у другого пристрою є режим конвекції (але не у всіх моделей), у них різний спосіб роботи. Аерогриль готуватиме їжу гарячим повітрям, яке циркулює навколо продуктів, тоді як у духовці вони готуються за допомогою верхнього та нижнього нагрівання.

Важливо знати, у чому мінуси аерогриля перед його купівлею. Головне - обмежений об'єм. У ньому складно приготувати багато їжі на велику компанію. Можуть виникнути проблеми з рівномірним приготуванням деяких страв через конструкцію пристрою, а також є ризик виникнення диму, коли готуються жирні продукти.

Аерогриль - що можна приготувати

У чому фішка аерогриля, так це в його функціональності. Цей прилад дуже зручний, адже в ньому можна тушкувати і варити продукти, готувати випічку і навіть коптити гарячим або холодним способом. Для всього цього не знадобляться олія та жир, а зайва рідина стікає в окрему ємність.

Крім того, безліч режимів дають змогу готувати супи, каші та навіть підсушувати фрукти і ягоди.

Що може замінити аерогриль:

  • фритюрницю;
  • електрогриль;
  • духовку;
  • мультипіч;
  • мікрохвильовку.

Складно сказати, що краще мультипіч або аерогриль, електрогриль - все залежить від цілей людини, її смаків, а тому кожен вирішує сам.

Раніше УНІАН розповідав, як відмити мікрохвильовку від жиру всередині.

Вас також можуть зацікавити новини: