Нашатковану "білокачанку" з морквою потрібно щільно втрамбувати в посудину, в якій вона буде заквашуватися / колаж УНІАН з фото pixabay.com

Багато господинь/господарів не знають, як квасити капусту правильно, і тому отримують не такий результат, який хотіли б. Одна з головних помилок - вибір самого овочу. Вибирати потрібно відповідально - це має бути середньостиглий сорт. Саме завдяки тому, що використані такі сорти, страва виходить соковитою.

УНІАН дізнався й інші помилки, яких можна припуститися під час квашення. Через такі "проколи" є загроза отримати різні небажані наслідки, зокрема, побачити в банці новоутворення.

Чому під час квашення капусти утворюється слиз

Така "побічка" можлива з кількох причин:

Відео дня
  • В овоч додали мало солі (на 3-літрову банку радять використовувати 2 столові ложки з гіркою).
  • Посудину з нашаткованою "білокачанкою" пізно винесли з теплого місця в прохолодне.

Точно сказати, скільки квашена капуста має стояти в теплі, не можна, оскільки це залежить від того, як відбуватиметься процес бродіння. І під час нього обов'язково потрібне втручання.

Ось тут криється і ще одна можлива помилка - бездіяльність. Якщо ви не будете протикати нашаткований овоч щодня паличкою до самого дня - вранці та ввечері, то з нього буде погано виходити вуглекислий газ, і процес бродіння сповільниться.

Зрозуміти, коли треба виносити квашену капусту на холод, просто - це необхідно зробити через 3-4 дні після того, як завершиться процес бродіння (перестають виділятися бульбашки, нашаткований овоч не шипить).

Чи потрібно накривати капусту при квашенні - ось які є помилки

Коли нашаткуєте "білокачанку" (на 3-літрову банку знадобиться близько 3 кг) і моркву (потрібно приблизно 50 грамів), то втрамбуйте інгредієнти в посудину. Якщо ви використовуєте банку, то не наповнюйте її вище, ніж по "плічка", оскільки овочі виділять сік і мають покритися розсолом.

Коли почнете квасити капусту - не накривайте її наглухо в перші дні - для процесу бродіння необхідний доступ кисню. Банку можна прикрити, наприклад, марлею, і на неї поставити якийсь гніт. Вантажем може стати пляшка, наповнена водою. Додатковий тиск на інгредієнти необхідний для того, щоб вони повністю були в розсолі й рівномірно заквасилися.

Раніше УНІАН дізнався, чому рвуться вареники. Шеф-кухар Кенні Леунг назвав помилку, через яку в домашніх умовах ця страва може не виходити.

Вас також можуть зацікавити новини: