Важливо знати, як зберегти колір буряка для найкращого результату / фото ua.depositphotos.com

Смак салатів цілком і повністю залежить від якості продуктів. Тому важливо знати, як варити буряк, щоб він не розгубив свого кольору і не змінив консистенцію.

Як правильно варити буряк - покрокова інструкція

Почніть з того, щоб ретельно вимити буряк під проточною водою. Шкірку не зчищайте, щоб запобігти витіканню соку під час варіння.

Покладіть буряк у каструлю і влийте достатньо води, щоб покрити його. Можна додати трохи солі для поліпшення смаку. Поставте посуд на середній вогонь і доведіть воду до кипіння. Після зменшіть вогонь до мінімуму і накрийте каструлю кришкою.

Відео дня

Варіть буряк близько 40 хвилин. Час варіння залежить від розміру та сорту буряка, тому перевіряйте його на готовність. Після закінчення приготування зніміть його з вогню і злийте воду.

Тепер окремо розглянемо, як зварити буряк, щоб він був м'яким, але й при цьому не втратив свій колір.

Як варити буряк, щоб він не був водянистим

Для початку важливо правильно вибрати. Плід має бути середнього розміру, з гладкою шкіркою і без пошкоджень. Ретельно вимийте його під проточною водою, але не обрізайте корінці та хвостики, щоб зберегти цілісність овоча. Як варити буряк у каструлі? Виберіть посуд із потовщеним дном і додайте стільки води, щоб вона повністю покрила овоч.

Мало хто знає, що потрібно додавати у воду під час варіння буряка. У цьому допоможе невелика кількість оцту або лимонного соку. Також варто всипати сіль для смаку.

Звариться овоч приблизно через 30-40 хвилин. Після закінчення цього часу перевірте готовність буряка за допомогою ножа - овоч має стати м'яким, але не "мочалистим". Після цього достатньо остудити його і можна приступати до готування.

Раніше УНІАН розповідав, як варити пельмені.

Вас також можуть зацікавити новини: