Чи можна додавати масло в суп / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Вершкове масло робить суп ароматним і надає йому особливого ніжного смаку. Мало хто з кулінарів знає про цю хитрість. Але якщо ви хоч раз спробуєте її застосувати, то більше не зможете готувати по-іншому. Дізнайтеся, чи можна в суп додати вершкове масло і в якій кількості.

Навіщо в суп додають вершкове масло

Кулінари радять додавати вершкове масло в суп, якщо в ньому не вистачає жиру - наприклад, бульйон зварений на овочевій основі. З маленьким шматочком масла страва стане наваристою та апетитною.

Також масло допомагає "подружити" між собою інгредієнти та зробити смак органічнішим. У такому разі воно замінює соус. Вершкові нотки роблять суп ніжним, кремовим і ситним. Спробуйте самі і ви відчуєте, як покращився смак першої страви.

Відео дня

Скільки масла додавати в суп? Достатньо невеликого шматочка вагою 50-80 г залежно від того, наскільки жирним є бульйон. Покладіть продукт у каструлю в наприкінці варіння і вимкніть вогонь. Дайте страві настоятися 10 хвилин і розливайте по тарілках.

Навіщо в борщ додають вершкове масло

У борщ також можна додавати масло - він стане набагато смачнішим і ароматнішим. невеликий шматочок можна розчинити в каструлі, якщо бульйон вийшов несмачним і йому бракує жиру.

Також маслом можна загустити борщ, якщо той вийшов занадто рідким: розтопіть 50 г у пательні та вмішайте ложку борошна, а потім заправте страву цією сумішшю.

Вас також можуть зацікавити новини: