Капустяний качан для голубців зазвичай варять у каструлі і, в міру розм'якшення, знімають із нього по черзі листочки. Це перевірений, але трохи клопіткий спосіб, який вимагає певної вправності. Але є легші - розповідаємо, як зняти листя з капусти для голубців так, щоб не варити її.
Як найкраще розм'якшити капустяне листя для голубців без варки
Є кілька способів, як зробити, щоб капуста стала м'якою без варіння:
- Капуста для голубців у мікрохвильовці та пароварці
Якщо у вас є мікрохвильова піч або пароварка, тоді можна використовувати їх, щоб обробити качан.
Як розм'якшити капусту для голубців у мікрохвильовій печі: помити овоч, зняти верхні пошкоджені листочки й обгорнути у 2-3 шари харчової плівки. Покласти в мікрохвильовку на 10 хвилин, режим - середньої потужності. Після того як охолоне, зняти плівку, видалити качан і розібрати на листочки.
Як розм'якшити білокачанну капусту в пароварці: узяти качан середніх розмірів (він має поміститися в кошик пароварки), і відправити на 2 хвилини. Зняти верхнє листя, назад відправити на 2 хвилини - знову зняти розм'якшені верхні листочки. Загалом ця процедура займе 10-15 хвилин.
- Капуста для голубців у морозилці
Чи можна заморозити капустяне листя для голубців? Так, це найлегший, хоча й не дуже швидкий метод.
Потрібно заздалегідь (на ніч) покласти качан у морозилку, потім дістати і дати йому розморозитися. Після розібрати на листя - воно буде м'яким.
- Капуста для голубців за допомогою молотка
Цей спосіб виручає, якщо попередні не підходять. Потрібно розрізати качан (вагою приблизно 2 кг) на 4 частини. Потім зрізати в листка щільну частину, а решту відбити кухонним дерев'яним молотком з одного боку. Відбивати слід поступово - починаючи з краю і до середини. Так листя стане м'якшим і в нього можна загорнути фарш.