Як варити картоплю на пюре і в мундирі - поради / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Здається, що немає нічого простішого, ніж зварити картоплю, але ні - такий легкий, на перший погляд, процес, має свої нюанси. Мало хто з українців знає, як варити картоплю на пюре або в мундирі, щоб вона вийшла дійсно смачною.

Як варити картоплю пюре

Очищену картоплю можна використовувати для приготування пюре, але важливо знати, як варити картоплю в каструлі, а точніше, з якого матеріалу використовувати ємність, щоб не "вбити" смак коренеплоду. Досвідчені кухарі кажуть, що для приготування такого гарніру є тільки один оптимальний варіант - емаль.

Навіть не сумнівайтеся в тому, чи можна варити картоплю в емальованій каструлі, якщо у вас у господарстві знайшовся тільки такий посуд. Сміливо беріть його, але переконайтеся, що відстань від води до кришки становить близько 3 см. Це дасть змогу картоплі варитися правильно, тримати температуру і не розвалюватися.

Відео дня

Також запам'ятайте, чи потрібно накривати картоплю під час варіння - так, це потрібно робити завжди й обов'язково, оскільки за такої технології вона і звариться швидше, і збереже всі свої корисні властивості. Прибирати кришку, поки не закінчився процес готування, не можна - це безпосередньо вплине на смак гарніру.

Як варити картоплю в мундирах

Картопля, зварена в шкірці, подобається багатьом українцям - вона має неповторну

м'яку текстуру, аромат і смак. Вважається, що наука про те, як варити картоплю в мундирі, не потребує жодних спеціальних знань, але це не так. Для того щоб бульби залишилися цілими, не тріснули і не були занадто крохмальними, необхідно врахувати базові правила.

По-перше, спочатку краще вибирати сорт, у якому немає крохмалю, інакше ви обов'язково його відчуєте під час обіду. По-друге, можете перед варінням проткнути коренеплоди виделкою - так ви отримаєте гарантію, що картопля не розвалиться.

Врахуйте, чи можна варити картоплю в алюмінієвій каструлі - кулінари вважають, що жодної заборони на ємності з цього матеріалу для варіння картоплі в мундирі немає, на відміну від правил про те, як варити картоплю для пюре. Єдиний нюанс може виникнути зі станом самої каструлі - якщо ви погано вимиєте коренеплоди перед варінням і недостатньо ретельно приберете бруд, усі ці відкладення потім залишаться на внутрішніх стінках посудини та, природно, потраплять під шкірку картоплі. Тож, якщо збираєтеся готувати картоплю в мундирі, обов'язково мийте її зі щіткою.

Ще один секрет таїться у воді - ви маєте налити стільки рідини, скільки знадобиться, щоб вона покривала картоплю приблизно на 2 пальці. До речі, виходячи з цієї ж логіки обирати каструлю необхідно правильно - картопля в ній не повинна плавати. Коренеплоди краще укласти щільно, але так, щоб їм не було тісно. Після того як усі ці кроки буде виконано, картоплю потрібно поставити на плиту, а воду довести до кипіння. І тільки після закипання зменшити вогонь до мінімуму і накрити каструлю кришкою. Саме така послідовність дій забезпечить вам ідеальну страву.

Вас також можуть зацікавити новини: