Скільки варити яйця круто і некруто / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Зварити яйця буває не так просто - то трісне шкаралупа, то перевариться жовток. Часто буває, що після варіння вони дуже погано чистяться і виходять зовсім не апетитними на вигляд. Раніше ми розповідали, як правильно смажити яйця, а зараз дамо пораду щодо їхнього варіння.

Головне, що потрібно пам'ятати перед тим, як зварити яйця - свіжі чистяться гірше. Тому для легкого знімання шкаралупи дайте продуктам полежати кілька тижнів у холодильнику.

Як зварити яйця, щоб вони не лопнули

Маловідомими порадами про те, як зварити яйця некруто і круто, поділився шеф-кухар Євген Клопотенко на своєму сайті.

Відео дня

Щоб яйця легко очищалися після варіння, а жовток залишався м'яким, є кілька хитрощів.

  1. Покладіть яйця в холодну воду, а не гарячу. Якщо не буде різниці в температурі, то шкаралупа не лопне.
  2. Доведіть воду до кипіння на сильному вогні.
  3. У каструлю додайте соду - 0,5 чайної ложки на 3 яйця. Це дозволить легше їх очистити.
  4. Після закипання вимкніть вогонь. Не варіть яйця, а залиште доготовлятися в гарячій воді - 5 хвилин некруто, 10-12 круто.

Такий маловідомий спосіб дозволить отримати ідеальну консистенцію жовтка.

Готові яйця перекладіть у холодну воду і дайте охолонути, і тільки після цього почистіть.

Скільки потрібно варити яйця різної консистенції

Приготувати яйця можна і традиційним способом - за допомогою варіння в каструлі.

Скільки варити яйця - залежить від бажаної консистенції. Час засікають після закипання води. Через 4-5 хвилин вийдуть яйця некруто. Через 7-8 хвилин - яйця з вареним жовтком і ніжним, рідкуватим жовтком. Якщо варити їх 9-10 хвилин, то жовток стане повністю твердим і блідим.

Вас також можуть зацікавити новини: