Лайфхаки для зберігання продуктів / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

По всій Україні щодня відключають світло, причому, тривають такі блекаути по кілька годин. Електрики більше немає, ніж вона є, через це, серед решти проблем, виникає ситуація з псуванням продуктів. УНІАН розповість, як зберегти продукти при відключенні електроенергії довше.

Варіант, як зберегти продукти при відключенні електрики

Українці змушені пристосовуватися до будь-яких обставин, зокрема, до тривалих відключень світла. Більшість громадян країни мешкає в багатоквартирних будинках, тому варіант із саморобним льохом - ямою, яку можна вирити на ділянці - для них неможливий. Більше пощастило тим, у кого є льох "під балконом" - там цілком можна зберігати продукти.

А ось для тих, хто не має ні приватного будинку, ні комплектного до квартири льоху, підійде єдиний справді робочий лайфхак, як зберегти холод у холодильнику в разі вимкнення електрики. Для цього потрібно використовувати пляшки з водою.

Відео дня

Інструкція проста - наповнити кілька дволітрових пляшок, покласти їх у морозилку, дочекатися, поки вода всередині перетвориться на лід, а коли вимкнуть світло - покласти в холодильник. У такий спосіб усередині нього підтримуватиметься температура, необхідна для збереження їжі - максимум 4 градуси Цельсія вище нуля.

Як зберігати продукти без холодильника влітку найбезпечніше

Бувають ситуації, коли через тривалі відключення розморожується навіть морозильна камера - це й не дивно, адже в деяких містах українці залишаються без світла понад 15 годин щодня. Тоді заморозити воду не вийде, а порада про те, як зберегти продукти в спеку без холодильника буде іншою - не пошкодуйте грошей і купіть термосумку. Хороша сумка триматиме вихідну температуру продукту. Він нагріватиметься, але набагато повільніше - на жаль, сама по собі термосумка не здатна охолодити їжу.

Саме тому якщо є можливість все-таки заморозити хоча б якусь кількість води, зробіть це - 1-2 пляшки з льодом всередині термосумки можуть знизити температуру їжі, завдяки чому вона збережеться довше.

Крайній варіант - звичайне відро або таз із холодною водою, у який потрібно занурити герметично закриті продукти (можна використовувати контейнер із кришкою). Зверху ємність з їжею краще накрити рушником, змоченим у холодній воді, і постійно міняти його, а також воду, не допускаючи її нагрівання.

ВАЖЛИВО: запам'ятайте, що в таку густу спеку і без повноцінного охолодження будь-яка їжа може стати рознощиком інфекції, тож намагайтеся не готувати про запас, більше їсти продуктів, що не потребують термічної обробки й холодильника, а також відмовтеся від майонезів, соусів і будь-якої іншої продукції, що здатна швидко зіпсуватися.

Вас також можуть зацікавити новини: