Важко знайти українця, який не любить червоний борщ - рецепт національної страви є в кожній родині. Але не завжди колір супу виходить апетитним. Коли борщ стає рожевим або помаранчевим, то їсти його не дуже хочеться.
Ми розібралися, як зробити борщ яскраво-червоним і справді апетитним, не докладаючи багато зусиль.
Як зробити борщ червоним з оцтом
Найчастіша причина, чому борщ не виходить червоним - тривале варіння буряка. Під час приготування овоч поступово стає блідим, як і вся страва. Тому буряк додають у каструлю наприкінці готування.
Для збереження насиченого смаку буряка потрібна кислота. Тому перед смаженням на сковороді збризніть овоч оцтом. Така добавка не тільки зробить борщ насичено-червоним, а й надасть приємну кислинку.
Оцет можна замінити лимонним соком. На 3-літрову каструлю беруть чайну ложку соку.
Як зробити борщ червоним без оцту
Є ще кілька "бабусиних" порад про те, що зробити, щоб буряк у борщі залишався червоним:
- Додайте буряковий сік. Для цього пропустіть буряк через соковижималку і влийте рідину в бульйон разом із заправкою.
- Відваріть буряк окремо. Овоч можна зварити в шкірці, як на вінегрет, або почистити й додати в борщовий бульйон разом із картоплею та морквою. Зваріть буряк до готовності, натріть на крупній тертці та додайте у вже готовий борщ. Дайте настоятися 15 хвилин і отримаєте насичений бордовий колір.
- Додайте томатну пасту. На 3 л супу беріть столову ложку пасти.
- Підсолодіть засмажку. Під час смаження овочів всипте в сковороду 1 чайну ложку цукру.
Пам'ятайте, що засмажку варто додавати в борщ у самому кінці. І бажано не кип'ятити страву повторно, інакше колір пропаде.