Почистити душову лійку можна легко і швидко / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Низька якість води і регулярне використання душу - дві причини, чому найчастіше душова лійка з блискучого елемента сантехніки перетворюється на деталь, яку страшно брати в руки. УНІАН розповість, як почистити лійку для душу простими й ефективними способами.

Як почистити душову лійку лимонною кислотою

Перший варіант, як почистити душову лійку, який сміливо можна використовувати - гранули лимонної кислоти. Вони точно знайдуться в кухонній шафці будь-якої господині. Вам потрібно розчинити 25 гр цього засобу в 0.5 л гарячої води. Замочити в цьому розчині душову лійку на 30 хвилин, а потім ретельно почистити її жорсткою щіткою, видаляючи шматочки накипу. Для того щоб прибрати їх зовсім, краще промити лійку кілька разів звичайною проточною водою, а потім витерти насухо ганчіркою.

Як почистити душову лійку содою

Звичайна харчова сода - чудовий засіб, який впорається не тільки з підняттям і розпушенням тіста, а й з приведенням сантехніки до первісного вигляду. Принадність соди в тому, що вона видаляє наліт, але при цьому не травмує хромоване покриття лійки.

Відео дня

Інструкція, як почистити нерозбірну лійку душа содою, проста - необхідно змішати половину склянки порошку в 500 мл гарячої води так, щоб вийшов склад, що нагадує зубну пасту. Цією сумішшю потрібно змастити душову лійку густим шаром і залишити на 25 хвилин. Після цього потерти жорсткою щіткою і промити теплою водою.

Корисний лайфхак: для того щоб очистити всі отвори лійки від накипу, увімкніть гарячу воду через душ, візьміть шпильку або зубочистку і дістаньте вручну залишки нальоту.

Як почистити лійку душа від вапняного нальоту сіллю

Ще один варіант, чим почистити душову лійку - це взяти звичайний лимон і харчову сіль. Фрукт так само відмінно, як і інші народні засоби, справляється з будь-якими забрудненнями на сантехніці і ніяк не псує поверхні. У цьому разі ніякого замочування в розчині не потрібно - досить відрізати часточку лимона, посипати її сіллю і натерти проблемні місця на душовій лійці. У такому вигляді залишити деталь на 10 хвилин, потім потерти губкою, увімкнути гарячу воду через душ і, доки вона тектиме, чистити лійку, доки весь наліт не буде видалено.

ВАЖЛИВО: цей метод спрацює, якщо забруднення не старі, а нові - сіль чудово розчиняє накип, а лимон дарує блиск хромованій поверхні.

Як почистити душову лійку оцтом

Останній варіант із бабусиного блокнота, як почистити лійку душа - це метод із використанням 9% оцту. Варіантів два - або змішати оцет із содою і відмити швидко, або замочити на ніч. Розповідаємо детально про кожен спосіб.

Оцет і сода

Якщо обираєте експрес-варіант чищення, потрібно змішати половину склянки оцту і 3 ст. л. соди, розчинити цю суміш в 1 л гарячої води. Якщо лійка розбірна, тоді прибирання стане більш результативним - деталь необхідно розділити на частини, опустити все в розчин на 30 хвилин. Потім вам залишиться тільки вичистити щіткою залишки нальоту і ретельно промити лійку гарячою водою.

Замочування в оцті

Ідеальний варіант для цього методу - розбірна лійка, саме в такому разі вдасться повністю замочити всі деталі. Розчин готується просто - 2 склянки оцту розчинити в 1 склянці гарячої води, вилити в глибоку ємність, викласти частини душової лійки і залишити на добу. Коли час підійде до кінця, потерти лійку старою зубною щіткою або звичайною жорсткою губкою, шпилькою дістати з отворів залишки нальоту, промити всю поверхню чистою водою.

Якщо лійка у вас не розбірна, то використовуйте такий лайфхак - налийте розчин, що вийшов, у пакет, занурте в нього лійку, зав'яжіть пакет, залиште на добу, а потім закінчіть чистку так, як описано вище.

Вас також можуть зацікавити новини: