
Багато українців знають, чим корисний гранат - він зміцнює серце і судини, суглоби, імунітет, кишечник і шлунок, а також покращує пам'ять. Фрукт навіть можна їсти з кісточками, якщо не страждаєте від виразки шлунка. Дізнайтеся, як швидко почистити гранат і не забруднити кухню.
Як правильно почистити гранат без бризок
Почистити гранат можна за стандартним, звичним для багатьох, методом. Для того щоб це зробити, візьміть плід і зріжте ножем з нього "шапочку". Робіть це акуратно, щоб насіння залишилося цілим. Зніміть шкірку, а потім зробіть кілька надрізів уздовж граната точно по білих перегородках усередині фрукта. Розкрийте плід і дістаньте зерна пальцями. Якщо хочете подати частування на стіл, білі перегородки краще прибрати і викинути.
Як почистити гранат ложкою - лайфхак
Другий спосіб, акуратніший і "чистіший" підказав досвідчений кулінарний експерт у матеріалі Express. Він розкрив секрет, як почистити гранат на зерна. Перше, що вам потрібно зробити - переконатися, що плід дозрілий. У магазині потрібно обирати важкий фрукт із плескатими, незграбними краями і матовою, злегка шорсткою, шкіркою. Колір граната має бути глибоким і насиченим, червоного або фіолетового відтінку, залежно від сорту.
Валеріо Фарріс радить розрізати гранат навпіл прямо посередині й потримати його над мискою з гарячою водою насінням донизу. Тоді насіння, ув'язнене в мембрани, трохи розм'якшиться, і його буде простіше дістати.
Третій варіант, як почистити гранат швидко й легко, - це взяти ту ж велику миску з гарячою водою й опустити туди гранат на кілька хвилин. Тільки потім розрізати навпіл, перевернути половинку фрукта насінням донизу і бити ложкою зверху по шкірці. Експерт стверджує, що під час удару потрібно застосувати силу, тоді насіння почне падати вниз - у воду або на тарілку.
Принадність такого методу в тому, що від нього немає ніяких бризок, з плоду вийде дістати більшу частину насіння, замість ложки використовувати будь-який тупий предмет, а за часом такий процес займає близько 30 секунд.