Чим відмити пластикове підвіконня від жовтизни - поради / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Підвіконня, як і віконні рами, першими "беруть на себе удар" і обростають шаром бруду. Пил, дощова вода, шерсть домашніх тварин і частинки побутового сміття залишаються на поверхні. Крім того, підвіконня може пожовтіти від часу. УНІАН розповість, чим відмити пластикове підвіконня з першого разу до білосніжного кольору.

Як відмити підвіконня від бруду, що в'ївся, оцтом

Перший варіант, чим можна відмити пластикове підвіконня - це оцет. Універсальний багатозадачний засіб, який відмінно себе показав не тільки під час готування, а й при генеральному прибиранні у квартирі. Усе, що потрібно зробити, - це змішати оцет з водою в пропорції 1:1, змочити в цьому розчині ганчірку, розстелити на підвіконні й залишити на 15 хвилин. За цей час оцет впливає на всі плями бруду, що в'їдаються, а також встигне освітлити жовтизну. Наприкінці вам потрібно буде тільки прибрати ганчірку, промити водою підвіконня і протерти насухо.

Як відбілити пластикове підвіконня содою

Другий перевірений багатьма господинями варіант - це звичайна харчова сода. Перед тим як відмити пластикове підвіконня від плям цим засобом, бажано вимити вікна і рами, інакше весь бруд з них все одно падатиме на чисту поверхню.

Відео дня

Візьміть порошок соди, змішайте його з водою так, щоб вийшла густа каша, що за консистенцією нагадує сметану високої жирності. Нанесіть суміш на плями густим шаром (можна змастити все підвіконня), накрийте харчовою плівкою. Через 10-15 хвилин потріть підвіконня зубною щіткою або вологою м'якою губкою і витріть насухо.

Як відмити пластикове підвіконня від жовтизни лимонною кислотою

Третій варіант, чим можна відмити підвіконня - це харчова лимонна кислота, яка точно є в шафці кожного другого жителя нашої країни. Принадність гранул у тому, що вони здатні відмити і бруд, і жовті плями і навіть йод, якщо ви випадково розлили його на підвіконня.

Для приготування засобу потрібно розчинити 1 пакетик лимонної кислоти в половині склянки гарячої води. Змочити в цій рідині ганчірку, розстелити на підвіконні й залишити на 10 хвилин. Потім прибрати ганчірку, занурити в розчин м'яку губку і ретельно почистити проблемні місця. Наприкінці підвіконня витерти насухо.

Корисний лайфхак: посилити в 2 рази дію соди або лимонної кислоти можна, якщо додати у воду 1 ст.л оцту.

Вас також можуть зацікавити новини: