Найнадійніший засіб від мишей / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

З приходом осені миші починають шукати затишне місце для зимівлі, яким часто виявляється людське приміщення. Сусідство з гризунами завдає чимало незручностей. Миші псують припаси, прогризають дроти і є переносниками багатьох хвороб. Ми розповіли, як позбутися мишей швидко і без значних зусиль.

Як позбутися мишей у погребі

Перед початком боротьби з мишами потрібно зробити так, щоб гризуни більше не могли потрапити в приміщення. Огляньте підлогу і стіни на предмет отворів, крізь які шкідники можуть потрапити всередину. Заклейте знайдені дірки, поставте решітки на вікна та вентиляційні шахти, замініть старі двері.

Також важливо позбавити мишей їжі та води. Приберіть джерела їжі, а продукти сховайте в недоступному для них місці. Усуньте місця протікання води. Якщо гризунам буде нічого їсти, то вони підуть самі.

Відео дня

Найкращі засоби від мишей за відгуками людей

Перераховані вище методи знадобляться для профілактики. Але якщо миші вже завелися, то доведеться почати боротьбу. Найефективнішими вважаються такі методи боротьби:

  • Отрута. Ветаптеки пропонують широкий список засобів від мишей. Але такі препарати мають два мінуси. По-перше, ними можуть отруїтися діти або домашні тварини. По-друге, гризун може померти і почати розкладатися в найнесподіваніших місцях. Другу проблему допоможе вирішити отрута від мишей з муміфікатором.
  • Липучка від мишей. Це пастки з клейкою поверхнею, які потрібно розкласти по підлозі. Однак гризуни часто їх ігнорують. Щоб липучки від мишей привабили шкідників, розкладіть по центру ароматні продукти: копчене сало, ковбасу, солоне насіння, горіхи.
  • Механічні мишоловки. Механічні пастки придумані давно, але вельми ефективні. Розставляйте їх у рукавичках, щоб не залишити свій запах. І не забувайте використовувати ароматні приманки. Для гуманного вилову і випуску на волю стануть у нагоді мишоловки-живоловки.
  • Ультразвук. Не всі відгуки про ультразвук від мишей позитивні. Дешеві пристрої майже не мають ефекту. Однак якщо не економити на відлякувачах, то миші не підійдуть до будинку на кілометр.

Деякі люди для боротьби з мишами заводять удома кота. Гризуни так бояться потрапити в гострі кігті, що їх відлякує сам запах "мисливця". Однак не всі улюбленці здібні в полюванні на мишей. Згідно з народними прикметами, найкращими мишоловами є безпородні самиці.

Вас також можуть зацікавити новини: