Вентилятор справді рятує за сильної спеки / фото ua.depositphotos.com

У літній період практично всі українці намагаються охолодити свою квартиру, щоб у ній можна було перебувати. Якщо фінанси дозволяють, можна купити і встановити кондиціонер, але дешевший варіант - вентилятор. УНІАН розповість, як використовувати вентилятор у спеку, щоб домогтися максимального ефекту.

Де має стояти вентилятор у спеку

За високої температури повітря необхідно правильно розміщувати вентилятор, інакше він просто створюватиме циркуляцію теплого повітря - користі від такої процедури, як ви розумієте, виявиться небагато.

Правил кілька:

Відео дня
  • настільні вентилятори ставити якомога вище (наприклад, на шафу) і направляти вниз;
  • підлоговий варіант пристрою розміщувати в центрі кімнати, спрямовувати в бік дверей або вікна;
  • пізно ввечері та рано вранці краще ставити маленький вентилятор на підвіконня і направляти до вікна, щоб він міг видувати гаряче повітря з кімнати.

Слідкуйте за тим, щоб вентилятор у спеку не дув прямо на вас - по-перше, так можна легко застудитися, по-друге, щойно ви відійдете від пристрою, вам буде в кілька разів спекотніше, ніж до цього.

Як правильно використовувати вентилятор у спеку ще

Є кілька хитрощів, які точно допоможуть вам нормально пережити спеку і не мучитися від задухи. Запам'ятайте, що ніяка циркуляція повітря не допоможе, якщо приміщення не провітрюється, тому регулярно відчиняйте двері та вікна, створюючи природний обмін киснем.

Також не соромтеся закривати вікна шторами або фіранками - думка про те, що щільна тканина стає "пилозбірником" і "обтяжує" повітря, помилкова. Навпаки, масивні штори перешкоджають потраплянню сонячних променів до приміщення, а отже, не дають йому нагріватися.

Якщо у вас велика кімната, то купіть 2-3 вентилятори (краще і підлогові, і настільні), а також не забудьте про один або кілька зволожувачів повітря. Крім того, допоможе і щоденне вологе прибирання - якщо його не робити, то дихати ви будете пилом і сміттям, які вентилятор рознесе по всій квартирі, а не свіжим повітрям і чистотою.

Вас також можуть зацікавити новини: