Багато хто готує на сніданок окату яєчню: вбив на сковорідку яйця, почекав, поки схопиться - і готово. Але іноді в поспіху не встигаєш "чергувати", і страва виходить або з напівсирим білком, або жовток уже згорнувся. Щоб цього не сталося, досвідчені господині перед тим, як смажити яєчню (або в процесі) додають трохи води.
Як правильно смажити яйця з водою
Ось що потрібно зробити і як працює цей лайфхак:
- розігріти сковорідку з олією чи маслом, вбити яйця і дати білку "схопитися" (він має почати згортатися);
- влити на край сковорідки трохи води, накрити сковорідку кришкою.
Таким чином яєчня буде вже не смажитися, а готуватися на пару.
Є й другий спосіб, як смажити яйця з водою - потрібно влити воду в сковорідку і почекати, поки закипить, а потім вбити яйця, накрити сковорідку кришкою і готувати на маленькому вогні. До речі, такий спосіб приготування (без олії) схвалюють і дієтологи.
Коли на жовтку з'явиться плівочка білого кольору - оката яєчня готова.
Раніше ми розповідали, як варити картоплю в мундирі - у холодній чи гарячій воді.