Для чого п'ють чай з маслом / колаж УНІАН, фото freepik.com

Здавалося б, усі відомі варіації чаю вже відомі - чай чорний звичайний, чай із лимоном чи часточкою апельсина, англійський чай із молоком. Виявляється, крім цього, ще готують чай із сіллю та маслом. У чому "родзинка" цього напою і чи варто такий готувати - розповідаємо нижче.

Чи можна масло додавати в чай

Масло - вельми несподівана добавка для чаю, але напою вона не шкодить, а, скоріше, навпаки.

Шматочок масла в чаї надає напою оксамитовості та незвичного смаку, робить його більш "ситним" - під такий чай з'їдається менше печива і, крім усього іншого, робить його більш корисним.

Відео дня

Як приготувати чай з маслом:

  • заваріть чай, як ви робите це зазвичай;
  • додайте 1 ст. л. вершкового масла;
  • трохи посоліть і добре перемішайте.

Коли масло повністю розтане, напій можна пити. Його смак спочатку може здатися дещо специфічним, але потім він розкривається і до нього звикаєш.

Хто п'є чай з маслом

Якщо говорити про те, який народ п'є чай з маслом, то цей напій готують на Тибеті. Такий чай вважається поживним і найкориснішим у світі. Ченці заварюють його на суміші молока яка (тибетської корови) і води, а потім додають топлене масло яка й сіль. Схожий напій з молоком або вершками готують і в інших східних країнах. Такий чай чудово тонізує, знімає втому, додає сил і втамовує голод.

Але з напоєм радять бути обережним при підвищеному тиску, проблемах з нирками і набряках - сіль створює додаткове навантаження на організм.

Раніше ми розповідали, як відмити чашки від нальоту від чаю та кави.

Вас також можуть зацікавити новини: