Чим можна замінити сирний сир для торта - варіанти / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Сир маскарпоне - популярний італійський продукт, який неможливо зробити без молока, вершків 25% жирності, винного оцту, винної кислоти та лимонного соку. У більшості десертів, таких як тірамісу, використовується саме він, проте ціна на закордонний інгредієнт "кусається". Чим замінити маскарпоне в кремі, щоб приготувати смачний десерт - далі в матеріалі.

Чи можна замінити маскарпоне сирним сиром - відмінності між продуктами

Для того щоб підібрати адекватну заміну дорогому інгредієнту, важливо розуміти, чим відрізняються ці два продукти.

Маскарпоне роблять із вершків, потім вливають кислоти, щоб молоко згорнулося. Коли це станеться, відокремлюють сироватку від сиру. Його залишають стікати, у результаті виходить маскарпоне. Сирний сир - це, найчастіше, суміш із сиру, солі, вершків або йогурту. Інгредієнти додають залежно від того, які потрібні смак і консистенція.

Відео дня

Різниця в тому, що маскарпоне - це злегка солодкувата на смак масляно-кремова субстанція з дуже високим відсотком жирності. Сирний сир, навпаки, завжди повітряний або більш щільний, але з крупинками. На смак не солодкий, а солоний або кислий. І він може бути зовсім нежирним - дієтичним.

Якщо ви не знаєте, чим замінити маскарпоне в сіннабонах або інших десертах, то сир або сирну масу краще не використовувати, інакше ви не досягнете потрібного смаку. Різниця в технології виробництва, а значить і в консистенції, порушить баланс - страва виявиться зовсім іншою.

Чим замінити маскарпоне в тірамісу за порадою кухарів

Не в кожної господині, яка побажала приготувати той чи інший десерт, на кухні знайдеться маскарпоне - чим замінити в тірамісу його в такому разі - питання неважка. Як правило, досвідчені кондитери легко виходять із такого становища, бо знають - є кілька альтернатив:

  • Крем-чиз - м'який сир із вершковою текстурою, який віддалено схожий на сир. Такий варіант ніяк не зашкодить десерту.
  • Сметана - домашня або фермерська, краще - найгустіша та найжирніша, яку знайдете.
  • Рікотта - найкращий аналог, але важливо обирати продукт із нейтральним смаком, не солону і не копчену.

Ще один варіант, що можна взяти замість сиру маскарпоне - вершкове масло, але тільки якщо потрібна заміна для салату, у випадку з десертами варто пошукати щось інше. З тієї ж причини не купуйте грецький йогурт або мацоні - їхня жирність набагато нижча, ніж у маскарпоне, ви не досягнете бажаного результату.

Знаючи всі ці тонкощі, у вас більше не виникне сумнівів, чи можна використовувати рікотту замість маскарпоне або який-небудь інший вершковий сир. Однак врахуйте, що якщо в рецепті вказано саме такий інгредієнт, нехай і дорогий, але ніяких замін для нього не передбачається, іноді краще купити саме його, ніж потім шкодувати про витрачений час і зіпсовані продукти.

Вас також можуть зацікавити новини: