Чому спатифілум опускає листя і не цвіте / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Спатифілум - це дуже красива домашня рослина з ніжними білими квітками. У народі він також відомий під назвами жіноче щастя або лілія миру. Якщо потреби квітки задовольняються, то вона тішитиме пишним цвітінням і насиченим відтінком листя.

Ми розповімо, який домашній засіб внести в спатифілум, щоб він був здоровим і красивим.

Що робити, щоб спатифілум цвів і не хворів

Про те, що любить спатифілум, розповів експерт із садівництва Джеймі Донован, пише видання Express. За словами садівника, жіноче щастя може довго не цвісти через брак поживних речовин, насамперед - калію. Саме цей елемент життєво важливий для здорового цвітіння.

Відео дня

Донован радить додати в ґрунт горщика харчові відходи, які багаті на калій. Це бананова шкірка або яєчна шкаралупа. Експерт підкреслює, що такі добрива можна вносити не частіше 1 разу на місяць, щоб не переборщити.

Як часто поливати жіноче щастя / фото ua.depositphotos.com

Як підгодувати жіноче щастя бананом

Бананова шкірка містить калій, магній і фосфор, які корисні для здоров'я і цвітіння спатифілума. Зробити таке домашнє добриво дуже просто. Замочіть шкірку в ємності з водою на кілька днів. Потім цією рідиною полийте жіноче щастя.

Саму шкірку також можна закопати в ґрунт. Але не залишайте її на поверхні - це привабить шкідників рослини.

Як підгодувати спатифілум яєчною шкаралупою

Шкаралупа яєць не тільки багата на корисний для квітки калій, а також зміцнює її імунітет. Перед використанням її обов'язково потрібно ретельно промити. Залиште шкаралупу висохнути природним чином або підсушіть у духовці. Потім подрібніть на невеликі шматочки і закопайте в горщику.

За словами Донована, після висушування і подрібнення шкаралупи кальцій швидше потрапить у коріння спатифілума.

Вас також можуть зацікавити новини: