Чому потрібно фарбуватися на брудну голову - перукарка-стилістка пояснила, як буде правильно / ua.depositphotos.com

Існує думка, що фарбуватися слід на брудну голову - мовляв, так шкоди від фарби буде менше. Інші стверджують навпаки: фарбувати потрібно тільки помите волосся, бо так фарба береться краще. Ми запитали в експерта, як насправді фарбуватися - на чисте чи брудне волосся, і наскільки це принципово.

Як фарбуватися краще - на чисту чи брудну голову

"Усе залежить від того, яке буде фарбування. Якщо йдеться про однотонне, то не обов'язково йти до майстра з немитим волоссям", - каже перукар-стиліст Альона Нікіфорова.

Але, за словами експертки, мити волосся не варто, якщо воно спочатку знебарвлюватиметься, а потім тонуватиметься. Чому потрібно фарбуватися на брудне волосся в цьому випадку?

Відео дня

Річ у тім, що для знебарвлення використовують агресивний барвник, який під час контакту зі шкірою голови може її пошкодити. На немитому волоссі ж є захисна плівка - це секрет (себум), який виділяє шкіра, і він захищає її та волосся в процесі фарбування,

- пояснює фахівець.

Якщо у вас ламке і сухе волосся, потрібно зафарбувати сивину, також небажано мити голову напередодні - на відновлення можуть піти тижні.

Ще одна причина, чому не можна фарбувати чисте волосся - це чутлива шкіра голови. У цьому разі може бути подразнення, тому для людей із чутливою шкірою особливо актуально йти з немитим волоссям на знебарвлення і тонування. Хоча, каже експертка, зараз ця процедура - знебарвлення плюс тонування - трапляється дедалі рідше, бо майстри намагаються переводити людей, які так фарбувалися, на більш м'який барвник. Також під час фарбування використовують спеціальні засоби-флюїди, які заспокоюють шкіру.

"Здебільшого ми зараз працюємо на таких барвниках, які не сильно пошкоджують як шкіру голови, так і волосся. У них або одразу міститься комплекс "Плекси", або ж додаються, зокрема, олії, які потрібні для запобігання подразнення. Навіть у найдешевших фарбах є комплекс для зволоження", - пояснює майстер.

Скільки не мити голову перед фарбуванням і яких правил дотримуватися

Якщо планується агресивне фарбування - бажано хоча б один день не мити голову - не обов'язково ходити з брудною тиждень,

- радить експерт.

Перед тим, як іти на фарбування, дотримуйтеся також таких рекомендацій:

  • за кілька днів до цього не використовуйте кондиціонери або незмивні креми, щоб фарба краще проникла всередину;
  • простежте, щоб не було пошкоджень на шкірі голови;
  • якщо робите знебарвлення - краще голову не мити за 2-3 дні.

На вимите волосся робиться таке фарбування як "air touch", мелірування/"balayage", омбре. Але, якщо сумніваєтеся, мити вам голову чи не потрібно - краще не мийте: нехай майстер сам визначить, що робити.

Раніше ми розповідали, як освітлити волосся в домашніх умовах - безпечний метод.

Вас також можуть зацікавити новини: