УНІАН дізнавався, як реанімувати квашену капусту / колаж УНІАН, фото pixabay.com, ua.depositphotos.com pixabay.com

Квашена капуста - улюблена закуска багатьох. Але іноді процес бродіння може піти не так, і вона набуває гіркого присмаку або покривається слизом.

УНІАН дізнавався, чи можна їсти гірку квашену капусту і що робити, якщо розсіл у квашеній капусті став тягучим і слизьким.

Чому капуста гірчить після закваски - що важливо знати

Гірка квашена капуста може бути результатом неправильного процесу ферментації.

Відео дня

Гіркота виникає з кількох причин:

  • нестача солі,
  • неправильні умови бродіння,
  • низька якість вихідного продукту.

Звідси й випливає головна порада, як зробити квашену капусту менш гіркою - потрібно промити її в холодній воді. Промивання допомагає не тільки поліпшити смак, а й освіжити капусту перед подачею на стіл.

Але чи потрібно промивати квашену капусту щоразу? Ні, тільки якщо вона стала занадто солоною або гіркою.

Після промивання можна додати в неї трохи цукру або моркви, щоб зробити квашену капусту менш гіркою і збалансувати смак.

Як врятувати квашену капусту від слизу - перевірений спосіб

Іноді у квашеної капусти розсіл стає слизьким і тягучим. Це, зокрема, може бути наслідком неправильного бродіння або потрапляння в капусту небажаних бактерій.

І щоб реанімувати квашену капусту, її також потрібно ретельно промити, а потім приготувати новий розсіл із правильною концентрацією солі.

Крім того, не менш важливо зберігати капусту в чистому посуді та за правильної температури.

Таким чином, щоб уникнути гіркоти і слизу у квашеній капусті, важливо стежити за умовами бродіння, дотримуватися пропорцій солі і зберігати продукт у чистій, герметично закритій тарі.

Нагадаємо, раніше УНІАН публікував рецепт квашеної капусти на зиму.

Вас також можуть зацікавити новини: