Чим відмити унітаз від жовтої смуги / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Жовта смуга часто з'являється всередині унітазу - навіть коли його регулярно чистять. Відмити цю саму смугу часом буває дуже важко, оскільки звичайні засоби для чищення не справляються. Але способи її позбутися все ж є - розповідаємо, чим відмити жовту смугу в унітазі та як запобігти її появі.

Чому з'являється жовта смуга на унітазі - як прибрати її за допомогою підручних засобів

Жовта смуга в унітазі може з'являтися через погану якість води, а також нерегулярне чищення сантехніки. Іноді трапляється, що підтікає бачок унітазу, а вода містить багато заліза - від нього залишаються сліди іржі. Полагодьте бачок - і проблеми більше не виникне.

Є два простих способи, як прибрати жовту смугу в унітазі:

Відео дня
  • Сода

Потрібно нанести рівномірний шар соди вздовж мокрої жовтої смуги. Робити це потрібно ввечері, вночі унітазом бажано не користуватися, інакше шар для чищення змиється. Вранці смугу слід почистити йоржиком і змити бруд водою.

  • Оцет

Туалетний папір або ж паперовий рушник слід просочити оцтом (9%) і викласти вздовж жовтої смуги в унітазі - у вигляді такого собі "компресу". Робити це також потрібно на ніч, а вранці прибрати його і почистити це місце йоржиком.

Раніше ми розповідали, що робити, якщо тече унітаз після змиву - рішення за 5 хвилин.

Вас також можуть зацікавити новини: