Зелений чай може стати гірким через окріп / фото ua.depositphotos.com

Ароматний чай - це ідеальний напій у холодні вечори і спекотні дні. Як відомо, заварювання чайного листя передбачає вплив на нього гарячої води. Головне місце в цьому процесі посідає температура рідини.

Чи можна заварювати чай окропом - що важливо пам'ятати

Як відомо, це найпоширеніший спосіб приготування такого напою. Однак для різних видів чаю існують оптимальні температури води та час заварювання, тому важливо враховувати це під час заварювання.

Для деяких видів чаю, особливо ніжніших і цінніших сортів, таких як зелений або білий чай, рекомендується використовувати трохи охолоджену воду, щоб уникнути перегоряння і зберегти ніжніший смак. Для чорного чаю окріп ідеальний, оскільки він допомагає виділити аромат і смак повністю.

Відео дня

Яким окропом заварювати чай? Для кожного виду є своя ідеальна температура. Наприклад, зелений чай рекомендується заварювати водою температури близько 80°C і не більше 3-4 хвилин, щоб уникнути гіркоти в напої. Тоді як чорний чай зазвичай заварюють окропом і настоюють від 3 до 5 хвилин для отримання насиченого смаку.

Чому не можна заливати чай окропом і яких сортів це стосується

Коли ви заливаєте чай окропом, це може впливати на смак і аромат. Вода високої температури здатна "обпалювати" чайне листя, спричиняючи гірчинку і роблячи напій менш приємним. Деякі сорти чаю, особливо зелений, стають гіркими.

Як правильно заливати чай:

  • Нагрійте воду до кипіння. Для чорного чаю зазвичай використовується окріп, для зеленого чаю - вода нагрівається до температури близько 80-85 градусів Цельсія.
  • Покладіть чай у чайник для заварювання або чашку. Зазвичай на одну чашку достатньо 1 чайної ложки чаю.
  • Обережно налийте окріп на чай. Дайте настоятися відповідний час - для чорного чаю це зазвичай до 5 хвилин, для зеленого - до трьох.
  • Після заварювання чай потрібно процідити, якщо це не робиться автоматично в заварювальному чайнику.

Якщо правильно регулювати температуру для кожного сорту, то можна щоразу отримувати найкращий варіант.

Раніше УНІАН розповідав про потрібні лайфхаки, як вибрати каву в зернах.

Вас також можуть зацікавити новини: